perjantai 2. lokakuuta 2009

NHL tulee Suomeen!

NHL-kausi alkoi jo eilen, mutta kirjoitus tulee vasta tänään. Syy on hyvinkin yksinkertainen. Suomessa pelataan NHL:ää vasta tänään ja homma jatkuu vielä huomenna. Hartwall Arena muuttuu näin pariksi päiväksi NHL-kaukaloksi ja siellä pelataan maailman kovatasoisinta liigaa, kun Florida Panthers ja Chicago Blackhawks kohtaavat Helsingissä. Rehellisesti sanottuna oli jo aikakin, että NHL:ää pelataan Suomessa, sillä näitä kauden ensimmäisiä otteluita olikin jo pelattu ties missä, mutta ei niin perinteisessä kiekkomaassa kuin Suomessa. Mutta nyt se virhe on korjattu, joten sen kunniaksi katsotaanpas vähän illan joukkueita.

Florida Panthers on paperilla NHL:n heikoimpia joukkueita. Viimeksi kaudella 1999-2000 (!) playoffeihin päässyt joukkue saa venyä parhaimpaansa myös nyt alkavalla kaudella, mikäli haluavat menestyä. Niin ja hävisihän se joukkue myös Tapparalle, mutta voitti sentään edes Jokerit. Panthersin kokoonpanoista tutuimmat nimet Suomalaisille ovat NHL-tason ykkösmaalivahti Tomas Vokoun, joka ei tosin HIFK:ssä onnistunut työsulkukaudella. Lisäksi nimet Ville Koistinen ja Alexander Salak löytyvät kokoonpanosta. Muista nimistä maininnat ansaitsevat puolustuksen avainpelaajat Bryan McCabe, Jordan Leopold ja Keith Ballard, sekä nuori venäläislupaus Dmitri Kulikov, joka valitsi jo viime vuonna Kanadan juniorisarjat Venäjän sijaan. Hyökkäyksessä eniten potentiaalia on ykkösketjun David Boothilla, Stephen Weissilla ja Nathan Hortonilla, joista kukaan tosin ei ole mikään tähtipelaaja.

Chicago Blackhawks hävisi myös eurooppalaiselle joukkueelle, kun Zürich Lions yllätti Blackhawksin Victoria Cupissa. Siitä huolimatta Chicago lienee yksi vahvimpia NHL-joukkueita alkavalla kaudella, sillä menetykset olivat pieniä ja viime kaudellakin joukkue ylsi konferenssifinaaliin. Joukkueen tunnetuimmat pelaajat lienevät maalivahti Cristobal Huet, sekä nuoret tähdet, eli Jonathan Toews ja Patrick Kane. Maininnan arvoisia ovat toki myös puolustajat Brian Campbell, Duncan Keith ja Brent Seabrook, sekä hyökkääjät Patrick Sharp, Andrew Ladd, Dustin Byfuglien, John Madden ja viime vuonna yllättäen 53 pistettä ja ehdokkuuden vuoden tulokkaaksi saanut Kris Versteeg. Kakkosmaalivahtina toimii suomalaisvahti Antti Niemi, joten maalivahtiosasto näyttää varsin hyvältä.

Laitetaan vielä ennakoidut ketjukokoonpanot näkyville. Koistinen ja Salak eivät taida valitettavasti pelata, mutta muutoksia voi vielä toki tulla ennen iltaa.

Chicago Blackhawks:

Byfuglien-Toews-Kane
Ladd-Bolland-Sharp
Versteeg-Madden-Eager
Kopecky-Fraser-Brouwer


Keith-Seabrook
Campbell-Hjalmarsson
Barker-Sopel


Huet
Niemi


Florida Panthers:

Booth-Weiss-Horton
Stillman-Reinprecht-Frolik
Dvorak-Campbell-Olesz
Repik-Kreps-Matthias


Ballard-Leopold
McCabe-Allen
Seidenberg-Kulikov


Vokoun
Clemmensen

Urheilukanava tekee myös kulttuuriteon ja näyttää nämä ottelut peräti ilmaiseksi. Tämän illan pelin turhat ennakkolöpinät alkavat kello 18.30 ja kisastudiot voi laittaa viimeistään pystyyn kello 19, jolloin kiekko putoaa jäähän ja NHL-ottelu alkaa. Muistakaa katsoa ottelu, sillä maailman parasta liigaa ei Suomen televisio kovin usein näytä!

SM-liigassakin vaihteeksi on tapahtunut. JYP otti kauden toisen voittonsa ja samalla ilmoitti yhdestä kovimmista hankinnoista tällä kaudella. Steve Kariya vahvistaa loppukauden ajan JYP:iä. Arvoa nostaa vielä se, että mies on osoittanut jo useaan otteeseen olevansa SM-liigassa kova pelimies ja juuri viime kaudella syntyi Hämeenlinnassa 21 maalia ja 54 pistettä. Onko tässä ratkaisu jyväskyläläisten maalinteko-ongelmaan? Ainakin se auttaa, mutta edelleen yksi asia jää mietityttämään. Kariya ei ole keskushyökkääjä, joten Immosen aukkoa hänkään ei täytä. Eli kuka tarjoilee Kariyalle ne maalipaikat? Luulen, että se on herra X, joka tulee lokakuun lopussa tai marraskuun alussa. Mutta sitä ennen JYP voi olla vieläkin ongelmissa. Niin ja Lahteenkin tuli jonkinlainen vahvistus, kun HIFK-taustainen puolustaja Juha Uotila tuli koeajalle Pelicansiin. Mies on pelannut viimeiset kaudet Pohjois-Amerikassa ja viime kausi kului AHL:ssä. Mielenkiintoinen hankinta ja onkin jännittävä nähdä mihin Juha pystyy Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti