keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Seitsemän satunnaista

Kävipä tässä nyt niin, että epävirallinen, blogien aiheita kertova arvontakone meni epäkuntoon ja antoi yhden aiheen sijasta seitsemän. Ja koska en jaksa kertoa niistä yhdestäkään sen enempää, päätinkin kirjoittaa jokaisesta aiheesta lyhyesti. Vaikkakin monesta aiheesta saisi helpostikin vähintäänkin kohtuullisen blogin aikaiseksi. Joten aletaanpa ratkomaan tätä aiheiden tulvaa.

"Väite 5: Jokerit pelaa koko kauden kotimaisin voimin.
- Kaunis ajatus, mutta Jokereiden meiningin tuntien joukkueeseen tulee joku ulkomaalainen heti ensimmäisen kahden ottelun tappioputken jälkeen. Perinteisesti vielä juuri sinne, minne tarvetta ei ole."

OSUMA! Noin kirjoitin blogitekstissäni "väitteitä ja vastaväitteitä" noin kuukausi sitten. Ja jos johonkin voi luottaa, niin se on Jokereiden pelaajasiirtoihin. Aate täysin suomalaisesta joukkueesta meni kuin menikin romukoppaan, kun tulosta ei syntynyt. Jokerit hankkikin ruotsalaishyökkääjä Fredrik Brembergin, joka on toki varsin kova pelaaja. Takana on kahdet MM-kisatkin. Mutta mikä on pelikunto? Ja vähemmän yllättäen Brembergin pelipaikka on yleensä ollut laitahyökkääjä, jonne oli ainakin ennen Pulkkisen loukkaantumista vähiten tarvetta. Tietenkin.

Niin tapaus Teemu Pulkkinen. Jos Pulkkisesta pitäisi tulla suomalaisen jääkiekon suuria nimiä tulevaisuudessa, niin kovastipa mies on ollut siihen nähden jo nyt loukkaantuneena. Viime kaudellakin oli ties mitä vammoja ja nyt sitten vuorossa on leikkaus ja 2-3 kuukauden mittainen tauko. Eiköhän siinä mennyt ensimmäisen kierroksen varaus NHL:ään samalla, sillä miesten pelejä ei tule alle, eikä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa näyttöjä tule. Alle 18-vuotiaiden kisoilla kun ei tunnu olevan mitään merkitystä, kuten Toni Rajala osoitti viime vuonna. Ja negatiivisimmat voisivat ajatella, että siinä meni menestysmahdollisuudet nuorten kisoissakin. Mutta SM-liigassa on Granlundin lisäksi eräs toinenkin 92-syntynyt pelannut pirteästi ja oikeastaan paremmin kuin Pulkkinen. Hyvät naiset ja herrat, saanko esitellä, Joonas Donskoi:

Kymmenen liigakierroksen jälkeen näytti siltä, että harvinaisen moni korkealle veikattu joukkue floppaisi ja löytyisi liigan hänniltä pitkään. No tilanne muuttuu ja nyt JYP, Kärpät ja Blues ovat löytämässä virettään ja nousemassa kohti kärkeä. Kärpillä asiaa selittää toki loukkaantuneitten palaaminen kokoonpanoon, mutta Bluesilla sitä tuntuu selittämään turhautuneiden liigajyrien loukkaantuminen. Joka tapauksessa Kärpät on voittanut viidestä viime pelistään neljä (Tappara, HPK, JYP ja SaiPa ovat kaatuneet), JYP pelasi hyvin KalPaa vastaan ja murskasi TPS:n peräti 6-0 ja Blues on menettänyt viimeisestä kuudesta ottelusta vain 2 pistettä ja voitettujen joukosta löytyvät Ilves, Jokerit, Pelicans, Tappara ja SaiPa.

Ilmeisesti tällä blogilla on ollut vaikutusvaltaa mediaan. MTV3 teki aikanaan jutun Sami Vatasesta muutamaa päivää oman tekstini jälkeen ja nyt vuorossa oli sitten Veikkaaja. Lukiessani eilen ilmestynyttä numeroa, huomasin kahden sivun jutun Jesse Jyrkkiöstä. Juurihan Pelicans-ottelun jälkeen mainitsin nuorukaisen. No okei, juttuhan oli tehty ennen ottelua Pelicansia vastaan lauseesta "vain kolme päivää myöhemmin Pelicans-ottelussa" päätellen, mutta kai sitä hetken saa kuvitella mitä haluaa. Veikkaaja selvästi luki minun ajatukseni!

Jääkiekon Mestareiden liiga CHL on palaamassa kaudeksi 2010-2011. Hienoa! Tosin kysymysmerkkejä on ilmassa vielä melkoisesti. Kuten sellaisia perusasioita, että kuka sponsoroi huvin ja ketä siellä pelaa. Joka tapauksessa CHL oli varsin hyvin tehty tuote, joka jaksoi viime vuonnakin kiinnostaa ainakin allekirjoittanutta. Bluesin taistelu euromenestyksestä oli varsin upeaa katseltavaa. Ja konsepti toimii muutenkin noin tuhat kertaa paremmin kuin kuollut ja kuopattu EHL aikanaan.

Lukko on voittoputkessa. Senhän nyt kaikki tietää, kun miltei jokaisessa ottelussa tuntuu jokin ennätys menevän rikki. Mutta vaikka meno on ollut vakuuttavaa ja ottelut ilmeisesti voitettu hyvällä pelillä eikä satunnaisilla tuurimaaleilla, niin kyllä se tilastotappiokin sieltä vielä tulee. Vaikkapa perjantaina, kun paineet nousevat normaalia liigapeliä kovemmiksi. Vastaan asettuu paikallisvastustaja Ässät, jolle Lukko ei tietenkään saa hävitä. Ainakaan raumalaisten mielestä. Jääkin nähtäväksi, kuinka paljon pelaajat puristavat mailaa perjantaina. Ja onhan Ässätkin pelannut lähiaikoina varsin mallikkaasti, joten vastus ei liene mikään helpoin. Porilaisena ohessa olevan youtube-linkin kaltainen lopputulos olisi tilauksessa.

Lopuksi vielä yksi mainitsemisen arvoinen asia. Jääkiekkohulluille on Iltasanomat keksineet uuden tavan löytää heidän nettisivuilleen. IS nimittäin lanseerasi "radiotuomarit", jossa pari kappaletta asiansa tuntevaa miestä keskustelevat jääkiekosta (lähinnä NHL:stä). Asiaa on paljon, mielipiteet ovat hyviä, aiheet kohtuullisen kiinnostavia ja jokainen jakso on pidempi kuin lista Jokereiden epäonnistuneista hankinnoista. Lisää tietoa IS:n sivuilta. Uusin jakso löytyy osoitteesta http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1743295.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti