perjantai 11. joulukuuta 2009

Kuukauden peli: HIFK - Ilves

Kuukauden peli tulee poikkeuksellisesti jo nyt, sillä liiga menee pian joulutauolle. Toisaalta kuukauden pelejä ei taida jatkossa enää hirveästi tulla, sillä SM-liiga on menossa kokonaan maksullisille kanaville. Joka tapauksessa tänään Urheilukanavalta tulee HIFK - Ilves.

Materiaali:
HIFK vie materiaalissa jokaisella osa-alueella. Maalivahtiosastolla Jan Lundell on ollut yllättävänkin hyvä ja Juha Pitkämäki taas ei ole ollut yhtä vakuuttava. Ja jos Mika Noronen on maalilla, niin ero vain korostuu. HIFK:n puolustus taas on kenties SM-liigan paras, kun taas Ilveksen puolustajista maininnan arvoisia ovat lähinnä Markus Seikola ja Mikko Kuukka. HIFK:n hyökkäysmateriaalikin on paljon leveämpi kuin Ilveksen, sillä ratkaisuvoimaa löytyy kolmeen kentälliseen. Ilveksellä taas ainoa hyvätasoinen ketju on Genowayn kenttä ja sitten yksittäisenä pelaajana Marko Anttila. Myös valmennuspuolen vie HIFK, sillä Kari Jalonen voittaa Ilveksen Heikki Mälkiän.

Vire:
HIFK ei ole voittanut kahteen otteluun, sillä he ovat hävinneet sekä Lukolle, että KalPalle. Sitä ennen HIFK kuitenkin otti pisteitä useassa ottelussa peräkkäin. Ilves taas on hävinnyt kuusi ottelua putkeen ja he ovat saaneet sinä aikana vain yhden pisteen.

Huomioitavaa:
HIFK:llä on kotietu ja parempi materiaali, joten joukkue lähtee selkeänä ennakkosuosikkina peliin. Kuitenkin Ilvekseltä on valittu tänä kautena A-maajoukkueeseen kolme pelaajaa (Seikola, Anttila, Kuukka), kun taas HIFK:ltä ei pelaajia ole valittu mukaan. Superjuniori Mikael Granlund on palannut HIFK:n kokoonpanoon, joten suurin suomalaislupaus hetkeen pelaa jälleen.

Historia:
HIFK ja Ilves ovat kumpikin todella perinteisiä joukkueita ja tuntuu, että nämä kaksi joukkuetta ovat olleet korkeimmalla sarjatasolla aina. Ilves onkin ollut pääsarjatasolla 76 kautta ja HIFK 60 kautta. Onkin luonnollista, että HIFK ja Ilves ovat kohdanneet pudotuspeleissä useammin kuin kerran. Tältä vuosituhanneltakin löytyy kaksi kohtaamista puolivälierissä, joista Ilves voitti vuoden 2001 sarjan voitoin 3-2 ja HIFK vuoden 2004 sarjan 4-3. Vuoden 2001 sarja päättyi jatkoajalla, jolloin Antti Bruun teki ratkaisevan maalin. Kauempana menneisyydessä löytyy HIFK:n 6-2 voitto pronssiottelussa vuonna 1988 sekä välierät vuonna 1983, jonka HIFK voitti 3-1. Mutta muistettavin sarja lienee kauden 1997-1998 finaalit, jolloin jälkeenpäin katseltuna aivan huikea HIFK voitti Ilveksen voitoin 3-0. Ratkaisevan maalin iski nuori Olli Jokinen jatkoajalla Vesa Toskalan selän taakse. Edellisen kohtaamisen voitti HIFK maalein 4-3, jolloin Petteri Wirtanen teki kaksi maalia ja Jerry Ahtola sekä Mikael Granlund saalistivat tehot 1+1.

Seuraa heitä:
Mikael Granlund - HIFK
- Nuori lupaus on pelannut tällä kaudella nuoresta iästään huolimatta erinomaisesti ja hän onkin kerännyt pisteen per peli. Jää nähtäväksi, että onko hän kunnossa loukkaantumisen jälkeen ja näemmekö me tänään jälleen väläyksiä hänen huikeasta pelisilmästään.

Ross Lupaschuk - HIFK
- HIFK:n kesken kauden tekemä profiilihankinta. Johtaa HIFK puolustusta ja lukee peliä hyvin. Tukee myös hyökkäyksiä erinomaisesti. Tuleeko tänään lisää pisteitä?

Teemu Ramstedt - HIFK
- Ramstedt on nostanut tasoaan tällä kaudella ja pisteitä tuli myös ilman Granlundia. Nuoren keskushyökkääjän peliä on yleensä ilo katsella, joten jatkuuko vire myös tänään.

Marko Anttila - Ilves
- Anttilan huomaa kentällä aina. Mies on päätä pidempi kuin kukaan muu. Mutta koko auttaa hyökkääjää ja hän vie kiekon usein hyökkäysalueelle, sillä isolta mieheltä on vaikeaa viedä kiekko pois. 

Colby Genoway - Ilves
- Ilveksen hyökkäyspelin sielu. Piste tulee miltei joka ottelusta. Odotettavissa jälleen huippuluokan syöttöjä ketjukavereille.

Markus Seikola - Ilves
- Liigan parhaita kiekollisia puolustajia ja maajoukkuetason pakki. Ampuu ottelun aikana useita kertoja ja Seikola onkin liigan ahkerin laukoja. Ilveksen puolustuksen selkeä johtohahmo.

Lopputulos: HIFK tuntuu olevan kaikilla osa-alueilla Ilveksen edellä. HIFK:lle selkeä 5-2 voitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti