maanantai 7. joulukuuta 2009

Oma suosikkini SM-liigan mestariksi

Eilen HIFK julkaisi uutisen, jonka otsikko oli "Mika Noronen Stadiin". Näin HIFK nousi omissa kirjoissani mestarisuosikiksi numero 1. HIFK nimittäin sai liigan parhaimpiin kuuluvan maalivahdin, kunhan vain Noronen kuntoutuu ja saa tuntumaa jäähän. Meriittejä on Norosella ainakin riittävästi. Oikeastaan niitä on eniten liigassa heti Mikael Tellqvistin jälkeen. Poikien EM-kulta, Nuorten MM-kulta, MM-kisat, valinta AHL:n parhaaksi maalivahdiksi, valinta AHL:n vuoden tulokkaaksi, valinta poikien EM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi, 75 NHL-ottelua, Euroopan mestaruus ja otteluita niin SM-liigasta, Venäjän liigasta kuin Ruotsin Elitserienistä. Aika huikeaa luettavaa nykyliigassa ja keväällä Noronen on varmasti huikea!

Luin juuri vähän aikaa sitten blogini kauden alta. Siinä sanoin HIFK:n olevan runkosarjan jälkeen sijoille 2-6 (Lukko voittanee runkosarjan, jolloin HIFK sijoittunee juuri noille sijoille) ja mainitsin HIFK:llä olevan kaksi suurta kysymysmerkkiä. Maalivahtipeli Niemisen ja Lundellin kanssa oli omissa kirjoissani kysymysmerkki, samoin valmennus viime kauden jälkeen. Vaan kuinkas sitten kävikään? Lundell on pelannut yllättävän hyvin ja nyt tehtiin vielä sopimus Mika Norosen kanssa, jolloin maalivahtiosaston pitäisi olla liigan huippua. Valmennuskin näyttää toimivan, sillä HIFK on saalistanut pisteitä tasaisesti koko kauden ajan. Pisteitä ropisi jopa silloin, kun HIFK:ltä oli lukuisia avainpelaajia sivussa ja joukkueessa pelasi A-junioreita ja Kiekko-Vantaan miehiä. Huomion arvoista lienee myös lause "Moni HIFK-fani toivoneekin tason nostoa Ramstedtilta ja superjunnu Granlundilta." Niinpä niin. Teemu Ramstedt on kerännyt 25 pistettä 27 ottelussa ja Mikael Granlund 18 pistettä 17 ottelussa. 

Granlund on pelannut erinomaisen alkukauden

Nyt HIFK:llä pitäisi olla kaikki rakennuspalikat mestaruuden voittamiseksi. On hyvä valmentaja Kari Jalosen muodossa. On varmasti menestykseen riittävät maalivahdit Noronen ja Lundell. Puolustus on kenties liigan paras kaikkien puolustajien ollessa kentällä. Nimet Ross Lupaschuk, Martti Järventie, Markus Kankaanperä, Dale Clarke, Toni Söderholm ja Mikko Kurvinen kuulostaa todella kovalta. Ja hyökkäyksessäkin on Kim Hirschovits, Juha-Pekka Haataja, Arttu Luttinen, Lennart Petrell, Jerry Ahtola, Teemu Ramstedt, Mikael Granlund, Petteri Wirtanen ja Joni Töykkälä. Eli ratkaisuvoimaa, taitoa ja kahden suunnan pelaamista löytyy paketista. HIFK:llä ei siis pitäisi olla mitään syytä, miksi he eivät voisi taistella mestaruudesta.

Vaikka HIFK onkin omissa silmissäni nyt suurin suosikki, ei se tarkoita, että sulkisin muitakaan vaihtoehtoja pois. Sanansa on varmasti sanottavana koko kauden tähän asti loistavasti pelanneella Lukolla, mestaruuskrapulasta toipuneella HIFK:llä, viime kauden pronssijoukkueella KalPalla sekä suuren budjetin Kärpillä ja Jokereilla. Ja mikään ei ole varmaa, ennen kuin kultamitalit on jaettu. Ei sitä myöskään ikinä voi tietää, vaikka Ässät tai SaiPa voittaisi mestaruuden. Epätodennäköistä se on, mutta ainakin teoreettisesti mahdollista!

---

Ja siirrytään jatkoajalle. Jukka Jalonen julkaisi Suomen joukkueen Venäjän EHT-turnaukseen. Panoksena on viimeiset pari olympiapaikkaa ja lukuisia MM-paikkoja. Joukkue näyttää tällä hetkellä tältä:

Jori Lehterä pääsee pelaamaan maajoukkueessa

Maalivahdit:

Iiro Tarkki, Blues
Teemu Lassila, HPK

Puolustajat:

Petteri Nummelin, Lugano
Ossi Väänänen, Dinamo Minsk
Mikko Mäenpää, HPK
Mikko Kuukka, Ilves
Pasi Puistola, HV 71
Tomi Pettinen, Lukko
Teemu Aalto, Kärpät
Janne Niskala, Frölunda

Hyökkääjät:

Juha-Pekka Hytönen, JYP
Ville Peltonen, Dinamo Minsk
Ossi Louhivaara, JYP
Jukka Hentunen, Jokerit
Jarkko Immonen, Kazan
Antti Erkinjuntti, TPS
Jori Lehterä, Tappara
Petri Kontiola, Magnitogorsk
Antti Pihlström, Färjestad
Miikka Tuomainen, Lukko
Tuomas Pihlman, JYP
Leo Komarov, Dinamo Moskova

Nummelin, Väänänen, Kontiola, Komarov, Pihlström, Peltonen ja Immonen varmaankin vielä taistelevat niistä parista jäljellä olevasta olympiapaikasta. Lähes kaikki muut ovat hyviä ehdokkaita MM-kisoihin. Suurimmat yllätysvalinnat ovat varmasti Pettinen, Kuukka ja Tuomainen, joista Kuukka ja Tuomainen ovat oikeastaan ihan hyviä valintoja. Kumpikin pelaa puolustavaa roolia, joten kynnys liigasta maajoukkueeseen ei ole ehkä aivan yhtä suuri, kuin hyökkääviin rooliin noustessa. Erkinjuntin valintaa on ainoastaan vaikea käsittää. Mitään näyttöjä tällä kaudella ei ole. Sen sijaan Tuomas Kiiskinen ja Hannes Hyvönen jätettiin rannalle. Mutta joka tapauksessa on ainakin kiinnostavaa nähdä, kuin SM-liigassa dominoinut Jori Lehterä pärjää maajoukkueessa!

---

Ja sitten vielä voittolaukauskilpailuun. Tänään Nelosen mukaan SM-liiga siirtyy uudelle maksulliselle Nelonen Sport Pro-kanavalle. Toisin sanoen Nelosen aiemmin näyttämät harvat ilmaiskanavilla näytetyt pelit siirtyvät myös maksullisiksi. SM-liigaa ei siis näe jatkossa televisiosta, ellei hanki UrhoTV:tä ja/tai Viasatin palveluita. Ja näitä kanaviahan ei tietenkään saa hankittua erikseen. Ja minun digiboksissani ei ole muuten edes korttipaikkaa. Pitäkää tunkkinne s**tana!

Kaiken lisäksi tämä on varsin mahtava tapa ampua itseään nilkkaan. SM-liigan näkyvyys vähenee näin entisestään, jolloin heikentynyt liiga menettää kiinnostustaan entisestään. Samalla kun kiinnostavuus hiipuu, niin katsojamäärät putoavat. Samalla myös sponsoreiden hankinta vaikeutuu ja tulot vähenevät. Aivan mahtava suunnitelma eikö totta? Kas kun en itse keksinyt näin loistavaa ideaa. Ja tästä pitäisi sitten maksaa parin maksukanavan verran. Niin ja jos EHT:ta haluaa nähdä niin pitää sitten maksaa vielä PlusTV. Jääkiekon katselusta tuleekin hyvin kallista.

Ja lopuksi todettakoon, että tämä on tämän blogin teksti numero 50. Puolessa vuodessa on siis tullut kirjoitettua paljon tekstiä, mutta eihän sitä tulisi kirjoitettua, mikäli tämä ei olisi mukavaa puuhaa. Seuraavaa 50 tekstiä odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti