keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Mutta missä on JJ

Jussi Jokinen. Vuonna 1983 syntynyt suomalainen hyökkääjä. Pystyy pelaamaan sekä laidassa, että keskellä. Pelaa nykyään NHL:ssä Carolina Hurricanesin riveissä. On tehnyt NHL:n työsulun jälkeen eniten maaleja rangaistuslaukauksista. Uskaltaa kuljettaa kiekkoa, mutta osaa tehdä myös maaleja. Parantaa isoissa otteluissa. Teki viime vuonna Carolina Hurricanesille playoffeissa monta tärkeää voittomaalia. Puolustustaidotkin ovat vähintään kohtuulliset. Tällä kaudella NHL:ssä, eli maailman kovimmassa liigassa, on syntynyt 38 ottelussa tehot 11+14=25. Sillä ollaan suomalaisten sisäisen pistepörssin sijalla 5 ja maalipörssin sijalla 3. Ja miksi mainitsen nämä asiat. No siksi, että Jukka Jalonen nimesi tänään virallisesti joukkueen olympialaisiin ja Jussi Jokinen ei ole mukana. Siitähän on liikkunut huhuja jo parin päivän ajan ja juuri sitä ennen Jokinen teki tehot 2+0 ja juuri sen jälkeen 1+2. Täytyy varmaan onnitella Jalosta varmasta olympiakullasta, jos kerran meillä on varaa jättää pois tuollainen pelaaja.

Jussi Jokinen ei mahtunut olympiajoukkueeseen

Mutta Jokisen sijaan maajoukkueessa on Antti Miettinen ja Ville Peltonen. Miettinen on vasta kauden kuluessa alkanut heräilemään, mutta kun koko kautta katsotaan, niin Miettinen on ollut todella vaisu ainakin Jokiseen verrattuna. Ja sitten Ville Peltonen. Herran jestas vuosi 1995 meni jo miltei 15 vuotta sitten. Tällä kaudella EHT on jo osoittanut, että Peltosen liike ei tahdo riittää kansainväliselle tasolle ja onnistumisia on tullut vain Ruotsia vastaan. Lisäksi kausi KHL:ssä, eli maailman toiseksi kovimmassa liigassa, ei ole mennyt aivan odotetulla tavalla. Peltosta ilmeisesti ollaan laittamassa puolustavaan rooliin, mutta en Peltosta kyllä käsitä puolustavana pelaajana. Omasta mielestäni Sean Bergenheim, Mika Pyörälä tai Petteri Nokelainen olisivat olleet selkeästi parempia valintoja.

Mutta toisaalta, viimeisestä omasta veikkauksestani osumia tuli 20/23. Maalivahdit täysin oikein, puolustajista yksi väärin ja hyökkääjistä kaksi. Jarkko Immosen nimeämisen ennakoinkin jo, sillä kahtena viime kautena Immonen on antanut niin kovat näytöt Euroopassa, kuin joku voi vain antaa. Dominointia SM-liigassa, erinomaista peliä KHL:ssä, hyvät MM-kisat ja kaksi loistavaa EHT-turnausta on kyllä loistavat näytöt. Sitä paitsi Immonen on ihan hyvä valinta 13. hyökkääjäksi. Hän on pelannut tällä kaudella laidassa, vaikkakin on yleensä ollut keskushyökkääjä. Mutta pieniä loukkaantumisia Immonen voi hyvin paikata olympialaisissakin ja lisäksi hän on erinomainen aloittaja ja on onnistunut rangaistuslaukauksissakin. 

Puolustajaosastolla erikoisuus on Janne Niskalan valinta. Oma valinta olisi kohdistunut Ossi Väänäseen, mutta ilmeisesti Jalonen arvostaa kiekollisesti parempaa Niskalaa ja samalla varmistaa pelikunnossa olevan puolustajan valitsemisen. Väänänenhän joutui jättämään Moskovan turnauksen kesken juuri loukkaantumisen takia. Ja te kaikki Petteri Nummelinin huutelijat, tässä on perusteluni, miksi oli aivan oikein ettei hän ole mukana. Kaikki kiitos lukemattomista hyvistä hetkistä, mutta viime vuoden MM-kisoissakaan Nummelin ei ollut enää terävimmillään ja nyt on vieläkin kovempi turnaus edessä. Lisäksi tätä kautta on värittäneet useampi loukkaantuminen, jonka takia Nummelin joutui jättämään kaksi EHT-turnausta väliin. Ja taitaa mies olla telakalla juuri nytkin.

"Ja laita se Immonen 13. hyökkääjäksi"

Suomen joukkue Vancouveriin:

Maalivahdit:

Niklas Bäckström, Minnesota Wild
Miikka Kiprusoff, Calgary Flames
Antero Niittymäki, Tampa Bay Lightning

Puolustajat:

Lasse Kukkonen, Avangard Omsk (KHL)
Sami Lepistö, Phoenix Coyotes
Toni Lydman, Buffalo Sabres
Janne Niskala, Frölunda (SWE)
Joni Pitkänen, Carolina Hurricanes
Sami Salo, Vancouver Canucks
Kimmo Timonen, Philadelphia Flyers

Hyökkääjät:

Valtteri Filppula, Detroit Red Wings
Niklas Hagman, Toronto Maple Leafs
Jarkko Immonen, Ak Bars Kazan (KHL)
Olli Jokinen, Calgary Flames
Niko Kapanen, Ak Bars Kazan (KHL)
Mikko Koivu, Minnesota Wild
Saku Koivu, Anaheim Ducks
Jere Lehtinen, Dallas Stars
Antti Miettinen, Minnesota Wild
Ville Peltonen, Dinamo Minsk (KHL)
Jarkko Ruutu, Ottawa Senators
Tuomo Ruutu, Carolina Hurricanes
Teemu Selänne, Anaheim Ducks

Palataanpa vielä Jussi Jokiseen. Kuinka ironista se olisikaan, mikäli Suomen unelma olympiakullasta katkeaisi tappioon rangaistuslaukauksilla? Silloin puolet kansasta kysyisi, missä oli Jussi Jokinen. Tosin onhan vielä mahdollista, että Jokinen tulee mukaan muiden pelaajien loukkaantumisten takia. Kunhan ei sano samalla tavalla, kuin Ruotsin Mikael Samuelsson. Eli "Probably going to get in trouble for this, but they can go fuck themselves.”

Niin ja onhan minun pakko mainita eilinen Ässien peli. Ässät - HPK 8-1 ja Tuomas Huhtaselle hattutemppu. Näitä tapahtuu Porissa harvoin. Viimeksi näin iso voitto on tullut vuonna 1999! Mutta tärkeintähän ei ole voitto vaan vastustajan täydellinen nöyryyttäminen!

1 kommentti:

  1. Hieno kirjoitus. Ihmettelen myös tuota Jokisen pois jättämistä ja "meriitti" Peltosen mukana oloa. Eikä luultavasti olla ainoita ;) Onneksi alemman kuvateksisi juttu on oikein ainakin alustavasti ja Immonen on 13. hyökkääjä ainakin jonkun lukemani haastattelun perusteella. Täytyy varmaan kysellä kun tuota Jalosta taas näkee että mitä mies oikeen ajatteli.

    VastaaPoista