lauantai 2. tammikuuta 2010

Ne muut tulokkaat

Median kohusta päätelleen SM-liigassa ei ole ollut tällä kaudella muita hyviä tulokkaita, kuin HIFK:n Mikael Granlund ja JYP:n Sami Vatanen. En lähde todellakaan haukkumaan kumpaakaan, sillä ikäänsä nähden kumpikin on aivan uskomattoman dominoiva pelaaja liigassa ja näiden kahden välillä vuoden parhaan tulokkaan palkinto tullaan valitsemaan. Mutta on SM-liigassa ollut muitakin hyvän tulokaskauden pelanneita pelaajia. Tässä heistä muutama:

Jarno Koskiranta - SaiPa

Kauden alussa naureskelin, että SaiPa luottaa tällä kaudella näköjään viime kaudella onnistuneen pelaajan pikkuveljeen. Enää en naureskele. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä paremmin Jarno Koskiranta on pelannut. Viime vuonna vielä Mestiksessä ollut pelaaja on pienellä peliajalla saanut kasaan jo 13 pistettä ja otteet ovat olleet koko ajan pirteitä. Ja mitä pidemmälle kausi on edennyt, niin sitä enemmän vastuuta on Koskiranta saanut. SaiPalta hyvä löytö Mestiksestä!

Aleksi Laakso - Blues

Aleksi Laakso on kerännyt 14 pistettä 23 ottelussa. Vatanen on kerännyt vähemmän pisteitä per ottelu. Ja kyllä, kumpikin on puolustaja. Laakso on ollut suuri yllättäjä tällä kaudella ja vielä viime kauden lopulla harva veikkasi Laakson mahtuvan edes nuorten MM-kisoihin. Nyt Laakso lähti sinne liigassa hyvin onnistuneena ja vastuuta saaneena kiekollisena puolustajana. Omassa päässä on ajoittain ongelmia, mutta kiekolliset taidot kyllä vievät tässä tapauksessa voiton heikkouksista. Edessä on loistava tulevaisuus!

Mika Niemi - Ässät

Mika Niemi voitti A-junioreiden pistepörssin jo kaudella 2007-2008, mutta peliaikaa ei tullut liigassa minuuttiakaan ennen tätä kautta. Miksi? Niemen luistelu on vieläkin suorastaan surkuhupaisaa ja taiteilija ei oikein sopinut Alpo Suhosen muottiin. Mutta Rautakallion Niemi on vakuuttanut ja taitava keskushyökkääjä on raivannut itselleen koko ajan enemmän peliaikaa ja nyt hän onkin Marko Kivenmäen ja liigan maalipörssiä johtavan Marko Luomalan välissä ykkösketjussa pelaten ylivoimaa. Pisteitäkin on kertynyt jo 18 ja paljon enemmän on vielä tulossa. Niemi on noussut liigaan viiveellä, mutta heti suureen rooliin valmiina olevana pelaajana.

Antti Raanta - Lukko

Raanta on jälleen eräs raumalainen maalivahtilupaus. Jo alkukaudesta Raanta laitettiin ajoittain maalille, kun Petri Vehasta haluttiin lepuuttaa. Ja pelatessaan Raanta onnistui. Vehasen lähdettyä Raanta on pelannut edelleen hyvin ja kamppailee tiukasti ykkösvahdin paikasta Mikael Tellqvistin kanssa. Raanta on ollut kenties varmempi kuin Tellqvist ja mitään syytä sille, että Raanta ei saisi otteluja jatkossakin ei ole. Raannalla on kaikki edellytykset aivan liigan huipulle. Kenties jopa pidemmällekin.

Jussi Rynnäs - Ässät

Aikanaan Rynnäs meinasi lopettaa, koska ei aluksi mahtunut Ässien A-junioreihin. Myöhemmin samalla kaudella hän torjui Ässät A-nuorten hopealle. Tällä kaudella Rynnäs on päässyt Ässien liigajoukkueeseen ja tämä lähes kaksimetrinen maalivahti on saamassa Ässien ykkösvahdin paikan Eero Kilpeläiseltä. Viime aikaiset otteet ovat olleet erinomaisia ja tekniikka on parantunut viime vuosien aikana. Isokokoisena, mutta hyvin liikkuvana vahtina Rynnäksestä tullaan kuulemaan vielä!


Lisäksi voidaan katsoa vähän nuorten kisoja. Ensi yönä neljältä Suomen aikaa pikkuleijonat pelaavat puolivälierän USA:ta vastaan. Voittaja selviytyy välieriin ja häviäjä joutuu tyytymään sijoitusotteluihin. Suomi on Tshekki-voiton jälkeen hävinnyt sekä Venäjälle, että Ruotsilla, mutta voitti ylivoimaisesti Itävallan. Suomen suurimmat ongelmat ovat olleet maalinteko ja maalivahtipeli. Venäjää vietiin kolme erää, mutta maaleja ei vain saatu aikaiseksi. Ruotsia vastaankaan ei oltaisi hävitty 7-1, mikäli ensimmäisen erän vedoista edes yksi tai kaksi olisi mennyt sisään, eikä kaikki 26 laukausta olisi mennyt Markströmin syliin. Myöskään Joni Ortio ei ole vakuuttanut, mutta toisaalta on vaikea pelata kylmänä, kuten Ortio on tähän mennessä pelannut. Mutta nyt kaivataan onnistumista. Toivottavasti se tulee ensi yönä ja Suomi pääsee taistelemaan mitaleista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti