perjantai 15. tammikuuta 2010

Toivo hiipuu

Kun Jukka Jalonen nimesi joukkueen Vancouveriin, se nimettiin luonnollisesti ajatellen sitä, että kaikki valitut olisivat kunnossa olympialaisissa. Vuodenvaihteen jälkeen alkoi valitettavasti tulemaan huonoja uutisia. Tässä viikon sisällä on ilmoitettu Tuomo Ruudun, Teemu Selänteen ja Saku Koivun loukkaantumisista. Ja se ei ole tietenkään Suomen kannalta hyvä asia.

Tuomo Ruutu on joitain viikkoja sivussa. Hänellä on ylävartalovamma, jonka laajuus on sen verran laaja, että ykkösketjuun Mikko Koivun tutkapariksi suunniteltu pelaaja on sivussa ainakin tammikuun loppuun. Toivottavasti ei ole pidempään, sillä Vancouverissa olisi syytä olla täydessä iskussa. Ja jos paluu kaukaloon viivästyy, niin Ruutu ei ole täydessä kunnossa. Ja Anaheimista on kuulunut paljon uutisia. Teemu Selänne sai kiekon leukaansa ja näin leuka murtui. Loman pituudeksi on arvioitu 2-6 viikkoa, vaikkakin Anaheimin valmentaja Randy Carlyle oli hieman optimistisempi ja hän uskoi Selänteen olevan pelikunnossa ennen helmikuun puoliväliä. Ja tänään Saku Koivu joutui jättämään ottelun kesken, kun vastustaja kaatui Sakun polven päälle. Koivun tilanne on tällä hetkellä kysymysmerkki, mutta Selänteen tai Koivun ollessa pois joukkueeseen syntyisi isot saappaat täytettäväksi. Niin isot, ettei juuri kukaan voi niitä edes osittain täyttää.

Tuomo Ruutu on tällä hetkellä loukkaantuneena

Suomen materiaali on paperilla vielä ihan kohtuullinen ja iskukykyinen, mutta yhtään loukkaantumista se ei kestä. Ei ainakaan Ruudun, Koivun tai Selänteen poissaoloa. Ruutu on luonnollinen tutkapari nuoremmalle Koivulle ja Suomen paidassa Ruutu on aina ollut hyvä ja olisi nytkin varmasti yksi harvoja ratkaisuun kykeneviä miehiä. "Onneksi" Selänne ja Koivu eivät ole enää aivan yhtä tärkeässä roolissa, kuin vielä 4 vuotta sitten, mutta menetys olisi silti todella kova. Nuo kaksi hyökkääjää ovat maajoukkueessa olleet tärkeitä niin pelillisesti kuin henkisestikin. Selänne on edelleen iästään huolimatta Suomen ainoita maalintekijöitä ja Koivu taas on tuttu vuosien varrelta ja jokainen suomalainen tietää Saku Koivun ansiot. Lehtiselle, Koivulle ja Selänteelle varmasti on tälläkin kertaa vielä suunniteltu melko isoa roolia.

Valitettavasti en jaksa uskoa, että koko kolmikko olisi täydessä iskussa Vancouverissa. Toivon kyllä, mutta en usko. En, sillä vaikka he olisivatkin pelikunnossa. Mutta loukkaantumisten jäljiltä kaikki eivät ole välttämättä 100% iskussa. Ja Suomella ei olisi todellakaan varaa antaa yhtään tasoitusta, mikäli Leijonat haluavat kultaa Vancouverista. Jussi Jokinen on vielä reservissä ja hän voi jollain tasolla korvata vielä yhden menetyksen, mutta haluaisin kyllä nähdä Ruudun, Koivun ja Selänteen olympialaisissa. Mutta Jokisen jälkeen vaihtoehdot alkavat loppumaan, joten pitää koputtaa puuta, ettei 2/3 nyt loukkaantuneista joudu jäämään pois Vancouverista. Peltonen, Immonen, Pyörälä, Bergenheim tai Nokelainen eivät ole kuitenkaan olympiatasolla hyökkääviin rooleihin riittäviä pelaajia.

Pitää koputtaa puuta ihmeparantumisten puolesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti