lauantai 5. joulukuuta 2009

Lahjatoiveita

Kävipä hassusti. Liigaseurat ja tietyt pelaajat ovat lähettäneet jo lahjatoiveita kohti Korvatunturia, mutta Postin sekaannuksen takia toiveet päätyivätkin minulle. Ja koska opiskelijabudjetti on tiukka, niin ajattelin pistää toiveet tänne blogiini. Jos vaikka tontut olisivat perillä ja lahjatoiveet pääsisivät Joulupukille asti.

HIFK:lle Buranaa. HIFK pelasi ajoittain lähinnä junioreilla ja Kiekko-Vantaan pelaajilla, kun paha puoli joukkuetta oli kipeänä tai muuten vain rikki. Burana auttaa pienempiin vaivoihin, jolloin pari pelaajaa voitaisiin saada kentälle.

JYP:lle ja Ässille ykkössentteri. JYP on etsinyt keskushyökkääjää koko kauden, Ässät vähän vähemmän aikaa. Mutta varsinkin Jussi Makkosen lähdettyä veikkauksistani huolimatta Ruotsin Frölundaan, on tarvetta uudelle tähtisentterille.

Lukolle lupaavia raumalaisjunioreita. Petri Vehasen lähdön jälkeen Lukolle ei jäänyt juuri yhtään raumalaisia pelaajia, vaan edustus on Antti Raannan, Otto Honkaheimon ja lähistöltä tulleiden Juhani Jasun ja Marko Virtalan varassa. Lukko kaipaakin siis uusia lupaavia raumalaisia joukkueeseensa Eero Elon lisäksi, jotta joukkueella pysyisi edes jonkinlainen identiteetti.

TPS:lle Jani Hurme. Kaikki kunnia David Leggiolle, Atte Engrenille ja Joni Ortiolle, mutta he kaikki ovat hyviä kakkosvahteja. Joukkueen kantavaksi voimaksi kenestäkään heistä ei ole. Toivelistalle siis Malmön turkulainen maalivahti Jani Hurme, joka on kärsinyt loukkaantumisista viime vuodet. Hinta olisi varmasti alhainen, mutta taidot tuskin ovat kadonneet mihinkään.

Joillekin heistä voisi Jokerit antaa jatkosopimuksen pitkäjänteisen työn hengessä

Matti Virmaselle ja Hjallis Harkimolle luento aiheesta "pitkäjänteinen työ". Jokereiden piti mennä tämä kausi täysin kotimaisin voimin Hannu Aravirran johdolla. Nyt joukkueessa on Fredrik Bremberg ja Alex Brooks. Valmentajaksikin hankittiin melkoinen Jortikka. Linja ei siis pitänyt nytkään. Asia korjataan hyvätasoisella luennolla, kunhan vain Hjallis ei saa sanoa, että "sä saat potkut".

SaiPalle venäläinen sijoittaja. SaiPa on pelannut ajoittain yllättävänkin hyvin, mutta realiteetit tulevat liian usein vastaan. SaiPalla on muihin liigaseuroihin nähden todella pienet resurssit ja se vaikeuttaa kaikkea tekemistä. SaiPa toivookin venäläistä sijoittajaa, joka laittaisi joukkueeseen rahaa, kuten monet tekevät KHL:ssä.

Tuukka Mäntylälle rauhoittavia. MM-kisoissakin käynyt puolustaja on ollut tänä syksynä otsikoissa ihan muiden syiden takia, kuin pelillisten ansioiden ansiosta. Pelikieltoja on napsahtanut useammastakin ottelusta likaisten taklauksien takia. Rauhoittavilla aineilla voitaisiin saada karsittua turhat ylilyönnit pois ja keskittyä olennaiseen.

Nuorten maajoukkueelle lääkekaappi. Alle 20-vuotiaiden maajoukkueella olisi ihan hyvä joukkue, mikäli joukkue olisi terve. Mutta Mikael Granlund, Joonas Rask, Teemu Pulkkinen, Joonas Donskoi ja monet muut ovat kärsineet enemmän tai vähemmän loukkaantumisista. Nuorten maajoukkueen jäsenille siis kaikille lääkekaappi, jotta parantuminen nopeutuisi ja uusilta loukkaantumisilta vältyttäisiin.

Granlundin olisi hyvä olla terve nuorten MM-kisoissa

Pasi Nurmiselle talvirenkaat. Pasi Nurmisen autossa ei ilmeisesti ollut renkaita, vaan Porista piti ottaa mukaan rengas. Jouluna Pasi toivoisi kokonaista sarjaa, jotta pelkästään yhdellä renkaalla ei tarvitse koko talvea ajaa.

Vaasan Sportille Vapaudu Tammisesta-kortti. Sport on taloudellisissa ongelmissa kalliiden hankintojen jälkeen ja osa joukkueestakin haluaa Tammisesta eroon. Tammisen oma show on kasvanut liian suureksi, ja pelilliset asiat alkavat Vaasassa jo kärsimään. Monopolin hengessä Sport toivoo Vapaudu Tammisesta-korttia, jotta jääkiekkoleijona numero 79 lähtisi pois Vaasasta vaikkapa Rovaniemelle.

HPK:n pelaajille viulu. HPK:n pelaajat ovat usein maalien jälkeen kuvitelleet soittavansa viulua. Kenelläkään ei ole vielä ollut viulua kaukalossa mukana, joten hankitaan joukkueelle viulu, jotta maalintekijä pääsisi oikeasti soittamaan kyseistä soitinta. Ilman viulua viulunsoittaminen nimittäin näyttää hieman tyhmältä.

Harri Aholalle sakkoa. Kiekko-Vantaan valmentaja Harri Ahola kommentoi syksyllä Hokki-ottelun jälkeen tuomarilinjaa melko värikkäästi. Eräässä kohtaa Ahola pyysi antamaan sakkoa, joten toiveena on pieni sakko, jotta Ahola pystyisi pysymään sanojensa takana.

Sakari Pietilälle uusi fläppitaulu. Pietilän nykyinen taulu ei ole oikein toiminut alle 18-vuotiaiden maajoukkueen kanssa. Kenties uusi fläppitaulu auttaisi tekemään sellaisia kuvioita, jotta jopa U18-maajoukkue pärjäisi.

Hakametsään tunnelmaa. Tämä toive löytyi sekä Ilveksen, että Tapparan toivelistalta. Hakametsän tunnelma on ollut koko kauden melko vaisu. Toiveena onkin saada lisää tunnelmaa, jotta pelaaminen kotikentällä tuntuisi siltä, että oikeasti pelaisi oman joukkueensa kannattajille.

Teemu Virkkuselle try-out Porin Kärppiin. Teemu Virkkunen valitteli syksyllä, että ei saanut kunnon näyttöpaikkaa Ässissä. Tosin siihen saattoi myös vaikuttaa kaikki Virkkusen kärsimät loukkaantumisen, kuten kiehuvan veden kaataminen itsensä päälle. Nyt kun Tshekissäkin try-out päättyi loukkaantumiseen, niin mies voisi kokeilla Porin Kärpissä kaukalopalloa. Jos vaikka tämä vähemmän fyysinen laji sopisi paremmin loukkaantumisherkälle Teemu Virkkuselle.

Juha Junnolle kravatti. Juha Junno säästää monessa asiassa, joten kravattikin pitää saada lahjaksi. Joten Junnolle pitää tuoda toinen kravatti sen keltaisen kravatin rinnalle.

Janne Niinimaalle NHL-sopimus. Niinimaa on Eurooppaan tulonsa jälkeen sanonut aina haluavansa päästä takaisin NHL:ään, vaikka näytöt viimeiseltä reilulta viideltä vuodelta ovat olemattomat. Otteet ovat olleet koko ajan mitä ovat, mutta aina saa toivoa. Todennäköisempää
kuitenkin on se, että Joulupukki tuo KHL-sopimuksen.

Jukka Jaloselle kirja, jota voi lukea vaihtoaitiossa.

Jukka Jaloselle mittatilaustyönä kirja "Näin voitat Vancouverissa kultaa". Olympialaiset lähestyvät ja maajoukkuevalmentaja Jukka Jalonen varmasti lähtee tavoittelemaan kultaa. Joten hänelle kuuluu ehdottomasti opas menestykseen, jotta koko Suomi saisi vihdoin nauttia kultamitaleista.

Ja kaikille muille tasaisesti joulumieltä ja hyvää Joulun odotusta!

1 kommentti: