torstai 25. maaliskuuta 2010

Kiitoksia Mave kaikista näistä vuosista

*Tämä kirjoitus on tehty Ässien faniyhdistyksen Pataljoonan sivuille, joten siksi se on ehkä tavallistakin enemmän porilaisesta näkökulmasta kirjoitettu*

Kova päätös, mutta se on nyt kuitenkin tehty. Ässissä vuosina 1998-2001 ja 2003-2010 pelannut Marko Kivenmäki lähtee Ässistä. Ässien kotisivu on vahvistanut asian. Samalla lähtee 451 ottelun ja 340 pisteen mies joukkueesta. Kaikkea hyvää Kivenmäelle, moni jää kaipaamaan. Varsinkin kun viimeiselläkin kaudella syntyi 50 pistettä. Mutta kuitenkin moni asia puolsi myös tätä päätöstä.

Marko Kivenmäki olisi toki mahtunut myös minun ensi vuoden joukkueeseeni. Mielestäni oli hieno nähdä, että Kivenmäki pelasi nyt parhaan ja tasapainoisimman kautensa sitten vuoden 2005-2006. Samalla syntyi uran toiseksi parhaat pisteet Kivenmäen kerätessä 50 pistettä. Tämä siitä huolimatta, että selkävaivojen ja iän myötä liike hidastui entisestään. Mutta niin vain peliälyllä ja taidolla Kivenmäki sai tulosta aikaiseksi. Ja vaikka viimeiset ottelut kauden aikana olivatkin sitä huonompaa Kivenmäkeä, niin toisaalta hän pelasi tällä kaudella asenteella, mitä ei viimeisinä vuosina usein ole nähty Mavelta.

Mutta kaikesta huolimatta Kivenmäellä on omat ongelmansa. Suurin ongelma on se, että työnteko ei ole ikinä maistunut monen toivomalla tavalla. Ja kun Pekka Rautakallio haluaa ensi vuoden joukkueeseen paljon työtä tekeviä pelaajia sekä nopeita luistelijoita, niin kyllä sen ymmärtää, että Kivenmäki ei ole ehkä toivelistan kärjessä. Liike on selkeästi Kivenmäellä todella suuri puute nykypäivän liigaan ja se tuskin enää parantuu. Mave ei myöskään ole se urheilullisin kaveri joukkueessa ja vaikka hän toikin kokemusta joukkueeseen, hän ei ollut se kaikkein paras esimerkki nuorille pelaajille. Ja tietenkin täytyy muistaa se, että Kivenmäki ei ole kyennyt viemään yhtä kertaa lukuun ottamatta Ässiä pudotuspeleihin. Ennen hopeakautta sen teki Jason Williams. Sen jälkeen mahdollisuuksia on tullut ainakin kaksi (viime kausi ja tämä kausi), mutta se viimeinen rypistys puuttui.

Joka tapauksessa itse kuitenkin kiitän Kivenmäkeä kaikista näistä vuosista. Paljon hyviä asioita nähtiin näiden vuosien aikana. Ja paljon tilanteita, jossa Mave yksin voitti otteluita tai teki hienoja suorituksia. Ja ennen kaikkea kiitos kaikista niistä pisteistä, jotka Kivenmäki teki. Ässillä tulee olemaan kova urakka löytää uusi pisteen ottelussa tekevä pelaaja. Nyt kuitenkin uuden ajan ässäikoni saa siirtyä ja on muiden aika tulla esille. Mutta kauden 2005-2006 All-stars hyökkääjä, hopeamitalisti ja pudotuspelien pistepörssin voittaja ei varmasti ikinä unohdu Ässien kannattajien keskuudessa.

Niin ja lopuksi haluaisin mainita, että uskon Juho Mielosen olevan Ässille erinomainen vahvistus ensi kaudella. Nuori kaveri pelasi todella vahvan loppukauden ja sai siinä ohessa puolustajalle kunnioitettavat 20 pistettä. Uskallan väittää, että Mielonen on yksi Ässien parhaista puolustajista kaudella 2010-2011.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti