sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Kuukauden juniori: Jani Hakanpää

On aika aloittaa uusi jokainen kuukausi ilmestyvä blogisarja. Kuukauden pelit kun kerran tulevat nykyään vain jälkilähetyksenä. Siksipä nyt alkaa "Kuukauden juniori". Tässä en yritä etsiä edes kuukauden parasta junioria, vaan ennemminkin katselen vähän tarkemmin jotain Porissa pelaamassa käyvää junnua. Eilen Porissa Blues kävi voittamassa Ässät 5-2 ja tuossa pelissä pelasi NHL-varauksen saanut Jani Hakanpää.

Jani Hakanpää - Blues
Syntynyt 31.3.1992 Kirkkonummella
Kasvattajaseura: EVU

Hakanpää pelasi alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa viime keväänä ja oli suurin yllätysvalinta. B-nuorten SM-sarjasta harvoin noustaan kisajoukkueeseen, saati sitten Kiekko-Vantaan riveistä. Noissa kisoissa Hakanpää onnistui ja nyt hän onkin jo Bluesin liigajoukkueen sopimuksen alla ja pelailee alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kanssa. Mutta millainen pelaaja on Hakanpää?

Luistelu on isoksi mieheksi kohtuullinen. Ei se luistelu mitään erityisen sähäkkää ole, eikä edes täydessä vauhdissa erityisen nopeaa. Mutta junnuissa se kyllä riittää. Luistelussa on havaittavissa vielä pientä kulmikkuutta ja takaperin luistelu näyttää varsin tehottomalta, kun vastustajan laitahyökkääjät polkevat ohi. Positiivista on kuitenkin se, että kiihtyvyys näyttää olevan kohtuullista.

Syötöt olivat perusvarmoja. Mitään koko kentän läpi menevää syöttöä Hakanpää ei edes yrittänyt, mutta se on hyvä, että nuori puolustaja tietää omat taitonsa. Turha yrittää mitään huikeaa syöttöä, jos on parempi antamaan sen helpon perussyötön. Syötöt Hakanpää taas vastaanotti mallikkaasti. Mailankäsittely ei myöskään ole mitään erityisen huikeaa, mutta se on sellaista perushyvää. Laukauksia en huomannut kuin yhden koko pelissä ja sekin rannelaukaus oli varsin heikko. Otanta oli joka tapauksessa turhan pieni. Syötönkatkoja oli myös vähän, johtuen Hakanpään sijoittumisesta.

Huomioin nimittäin sellaisen asian, että Hakanpää pysyy hyökkäyksissä taustalla. Hän ei tee nousuja, vaan pysyy viivalla. Yleisesti ottaen hän on alimpana oleva puolustaja. Omassa päässä hän on maalin edustalla, eikä päästä ketään ilman mustelmia maalille. Se on varsin fiksua, sillä Jani Hakanpää on todella iso puolustaja. Pituutta on liki kaksi metriä ja voimaakin on ikäisekseen varsin hyvin. Voimaa nyt tulee vielä varmasti lisää, kunhan ikää tulee ja silloin hän on varmasti vieläkin ikävämpi vastustaja. Hakanpää myös taklaa, kun on sen paikka ja nuo taklaukset ovat todella painavia. Isomäen laidat pitivät pari kertaa eilen melkoista mekkalaa, kun Hakanpää osui varomattomaan ässähyökkääjään. Puolustajan tasapaino kuitenkin vaatii vielä treeniä. Vaikka Hakanpää on iso, niin hän oli muutamaan otteeseen jään pinnassa yllättävän helposti.

Muina huomioina mainitsisin, että Hakanpää uskaltaa kyllä yrittää hyvin ja pelirohkeutta kyllä löytyy, vaikkei hän yritäkään mitään erityistä. Hivenen näyttää ajoittain siltä, että hän ei kuitenkaan yritä ihan täysillä. Hakanpää voisi olla aktiivisempi pelaaja. Toisaalta tietyissä tilanteissa on parempi, että ei höntyile, vaan luottaa sijoittumiseensa. Puolustaja piti viivan hyvin kiinni, mutta puruissa alivoimalla on parantamisen varaa. Eilen nähdyt purut olivat nimittäin hivenen lepsuja.

Vahvuudet:KokoHyvät peruspakin ominaisuudet

Heikkoudet:
Monilla osa-alueilla vielä rutkasti kehitettävää. Varsinkin liikkeessä.

Yhteenveto:
Hyvät raamit tulevat viemään tämän kaverin vielä pitkälle. Hakanpää on vuoden kuluttua varmasti liigatason peruspuolustaja. Puolustavana puolustajana hänellä on ainekset pitkälle, kenties jopa NHL:ään. Se tosin vaatii vielä paljon töitä. Jos vertailunkohteita etsitään, niin parhaimmillaan olleet Ossi Väänänen tai Aki Berg voisivat olla lähellä totuutta.

1 kommentti:

  1. Hyvää settiä taas kerran.

    Jatka samaan malliin ja aina vain parempi, mitä tiiviimpi on blogimerkintätahti. :)

    VastaaPoista