maanantai 27. syyskuuta 2010

New York Islanders ja pitkä tie pudotuspeleihin

Hetken näytti jo ihan lupaavalta. New York Islandersilla on listoillaan kaksi hyvää maalivahtia, nuori hyökkäys osoitti jo viime kaudella lupaavia merkkejä ja taso tuskin putoaa nytkään ja puolustukseenkin hankittiin muutama vahvistus. Pudotuspeleihin siis selkeästi oli mahdollisuus. Mahdollisuudet ovat vieläkin olemassa, mutta Mark Streitin pitkä loukkaantuminen vaikeuttaa todella paljon tavoittelua. Harva joukkue kykenee korvaamaan ykköspuolustajansa menetystä.

Paljoa ei ole muuttunut viime kaudesta. Islanders ei saanut vahvistusta maalivahtiosastolle, eikä hyökkäykseen. Tosin nuo osa-alueet olivatkin parhaimmassa kunnossa. Dwayne Roloson on iästään huolimatta edelleen todella hyvä maalivahti, joka viime kaudella torjui Islandersille monta voittoa. Rick DiPietrokin on ilmeisesti vaihteeksi melko hyvässä kunnossa, joten tarjolla olisi kaksi hyvää maalivahtia. Hyökkäyksessä John Tavares, Kyle Okposo, Matt Moulson ja Josh Bailey nostivat omaa tasoaan viime vuonna selkeästi ylöspäin ja ainakin Tavaresilta, Okposolta ja Baileyltä voi nyt odottaa jo kunnon pistemääriä. Entä mitä tekevät ajoittain väläytellyt Blake Comeau, taitava Rob Schremp tai hyväksi kahden suunnan sentteriksi kehittynyt Frans Nielsen? Entä miten käy viime kevään varauksen Nino Niederreiterin? Todella nuori hyökkääjä on esiintynyt harjoitusleirillä vakuuttavasti, mutta vielä kausi junioreissa voisi tehdä hyvää. Islandersin ongelmaksi hyökkäyspäässä voikin tulla hyvien puolustavien hyökkääjien puute. Niitä ei kokoonpanossa montaa ole ja siksi Sean Bergenheimista luopuminen tuntuu hivenen oudolta.

John Tavares

Mutta sitten päästäänkin takaisin Streitiin. Puolustuspään tähden paikka oli suunniteltu Streitille ja ylivoimaan häntä tukemaan oli jo hankittu James Wisniewski, jolloin kiekollinen osaaminen ei jäisi yhden pelaajan harteille. Nyt voisi ajatella, että onneksi Wisniewski hankittiin. Muuten Islanders voisi luovuttaa jo ennen kauden alkua. Mutta nyt vaaditaan sitä, että Mark Eaton, Radek Martinek ja Milan Jurcina kykenevät hyvään oman pään peliin, sekä Jack Hillenin ja Andrew MacDonaldin uutta tason nostoa. Wisniewski kun ei yksin puolustusta kykene kannattelemaan. Taustalta on tulossa Travis Hamonicin ja Calvin De Haanin kaltaisia hyviä ja lupaavia puolustajia, mutta hekään eivät ole mitä suurimmalla todennäköisyydellä vielä valmiita NHL:ään.

Niin onhan Islandersissa muutama suomalainenkin. NHL-pelit voivat jäädä tosin vähiin. Jesse Joensuu on nyt siinä tilanteessa, että hänen pitäisi kyetä murtautumaan viimeisenä sopimuskautenaan NHL:ään. Tarjolla on pari tyhjää paikkaa kokoonpanossa ja harjoitusleirillä Joensuun pitäisi näyttää olevansa tarpeeksi hyvä pelatakseen NHL:ssä. Oma tuntuma on kuitenkin se, että Joensuu tulee seilaamaan paljon NHL:n ja farmin väliä pelaten suuressa roolissa AHL:ssä ja käyden välillä paikkaamassa loukkaantumisia ylhäällä. Mikko Koskinen taas saanee paikan AHL-joukkueen ykkösvahtina. Tosin DiPietron tuntien hän voi loukkaantua minä hetkenä hyvänsä kuudeksi kuukaudeksi, jolloin Koskinen saattaisi olla ykkösvaihtoehto kakkosvahdiksi. Joka tapauksessa nyt on hyvä aika osoittaa taitonsa vaikka farmin ykkösvahtina, sillä Roloson tuskin jatkaa enää tämän kauden jälkeen.

Jesse Joensuu

Näin Islandersin etäkannattajana veikkaisin, että vaikka Isles jäi viime kaudella vain 9 pisteen päähän pudotuspeliviivasta, niin sen matkan kurominen tulee ilman Streitia olemaan liian suuri tehtävä. Tulemme varmasti näkemään hyviä esityksiä New York Islandersilta ja moni pelaaja ottaa jälleen askeleita eteenpäin, mutta ainekset voivat loppua kesken. Mutta toisaalta alussa kaikilla on 0 pistettä ja Phoenix Coyotes sekä Colorado Avalanche osoittivat viime kaudella, että nuorella ja nimettömällä joukkueellakin pudotuspelit ovat täysin mahdollisia.

2 kommenttia:

  1. The Big Katastrof...

    tuo joukkueen monitoimimiehen Mark Streitin loukkaantuminen. Suurta ihmettähän se vaatisi, että Isles pääsisi playoffseihin.

    Tuli tässä sellainen kysymys mieleen, että keneen pelaajaan vertaisit Quethas John Tavaresia? Mielestäni Tavaresilla on hyvä laukaus (rannari) ja osaa tehdä peliä sekä hyökkäyspään aistit ovat hyvällä tasolla. Luistelu taasen vaikuttaa olevan aika keskinkertaisella tasolla (ja puolustus).

    Eli kenen pelaajan pelaamista Tavaresin peli sinun mielestäsi muistuttaa? Eli Tavares tutkan alle.

    VastaaPoista
  2. Paha kysymys tuo vertailunkohde. Ehkäpä potentiaalisempi versio Dany Heatleystä voisi olla melko lähellä totuutta. Kyllähän nuo vahvuudet ja heikkoudet menivät sinullakin oikein. Tavares on luonnollinen maalintekijä, mutta hän on hyvä pelaaja hyökkäyspäässä muutenkin. Luisteluun on jo kiinnitetty huomiota, mutta se lienee edelleen suurin heikkous. Ja puolustuspään spesialistia Tavaresista tuskin ikinä tulee. Eiköhän niitä maaleja muutenkin kaverilta odoteta

    VastaaPoista