keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Lähtölaukaus liigakauteen

Kesä on takana, syksy on alkanut. Samalla päättyy monen kuukauden odotus. SM-liiga alkaa huomenna. Ja samalla se tarkoittaa allekirjoittaneellekin matkaa Raumalle.

Lukko ja Ässät. Kaksi perinteikästä joukkuetta aloittaa kautensa tällä kertaa Raumalla. Jaossa on ensimmäiset sarjapisteet. Ja kuten aiemminkin on nähty, viimeisellä kierroksella ne avausottelun voitosta saadut kolme pistettä voivat olla elintärkeitä. Raumalla taistellaan myös Satakunnan herruudesta. Viimeisen liigapelin voitti Raumalla Lukko, joka nousi usean maalin tappioasemasta lopulta voittoon. Viimeisen harjoituspelin voitti Porissa Ässät. Viime kauden avauksen vei selvin lukemin Lukko. Kumpi voittaa nyt? 

Materiaaliltaanhan Lukko on huikeasti parempi. Ässien joukkueesta mahtuisi varmasti Lukkoonkin moni pelaaja, mutta yleisesti ottaen Lukko on jokaisella osa-alueella Ässiä parempi. Mutta yksittäisessä ottelussa voi aina tapahtua mitä tahansa. Todennäköisesti Lukko voittaa, mutta kyllä Ässilläkin on aito ja kohtuullisen suuri mahdollisuus viedä täysi pistepotti. Kumpi tahansa voittaakin, niin se vaatii, että puolustus pysyy tiiviinä, maalivahti ei päästä helppoja maaleja ja joukkueelle tulee alusta lähtien onnistumisia. Onnistumiset ovat tärkeitä alusta lähtien jo siksi, että loppuunmyydyllä hallilla on paljon kummankin joukkueen kannattajia. Kannattajat saavat hallitsevan joukkueen pelin todennäköisesti rullaamaan entistäkin paremmin. Tosin kiinnostavampaa olisi tasainen vääntö niin kaukalossa, kuin katsomossa.

Joel Armia debytoinee SM-liigassa Lukkoa vastaan

Raumalla oma kiinnostukseni koskee kahta poikkeuksellista suomalaisjunioria. Kummatkin pelaajat ovat selkeitä maalintekijöitä. Toinen näistä pelaajista pelaa Lukossa ja toinen Ässissä. Kyseessähän on 20-vuotias Lukon Eero Elo ja 17-vuotias Ässien Joel Armia. Jännittävää katsoa, että miten nuorukaiset onnistuvat. Harjoituspelit ovat kummaltakin ainakin onnistuneet hyvin. Ässien kannattajana on todettava myös se, että Armian kehitys on ollut vuoden aikana kyllä uskomatonta. Vuosi sitten kaveri pelasi B-junioreiden SM-karsintaa. Nyt hän pääsee pelaamaan liigajoukkueen kolmosketjussa harjoitusotteluissa annettujen vahvojen näyttöjen perusteella. Varaus NHL:ään tulee varmasti ja tällä menolla vielä aikaisessa vaiheessa.

Huomenna tähän aikaan alkaa jo valmistautuminen reissuun. Ei malttaisi enää odottaa!

---

Pari kommenttia vielä loppuun. Minun liigakauden ennakkoni on ollut menestys kävijämäärissä mitattuna. Kiitokset siitä kaikille kävijöille. Hienoa huomata, että en turhaan käyttänyt siihen montaa tuntia elämästäni. Mutta kuten arvata saattoi, voimasuhteet heittelivät nopeasti sen jälkeen. Tappara ja Pelicans vahvistivat asemiaan hankkimalla uusia pelaajia. Tapparaan saapuivat Shayne Toporowski ja Kevin Doell ja Pelicansiin Mike York. Nyt kummallakin joukkueella on realistiset mahdollisuudet pudotuspeleihin. Suurimman pommin pudotti kuitenkin Kärpät, johon on menossa NHL:ssä kaudella 2005-2006 43 pistettä ja kaudella 2006-2007 38 pistettä tehnyt puolustaja Tom Preissing. Tuollaiset lähiaikojen meriitit omaavaa puolustajaa ei Suomessa hetkeen ole nähtykään! Kärppien joukkue näyttää nyt todella kovalta ja veikkaukseni runkosarjan voitosta näyttää olevan aiempaakin todennäköisempi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti