torstai 10. maaliskuuta 2011

Uskomaton kierros

SM-liigan viimeisellä kierroksella oli paljon pelissä. Muun muassa sarjakakkonen ja runkosarjan viimeinen sija olivat ratkaisematta. Ja mikä vielä jännittävämpää, nuo pelit päättyivät vasta jatkoajalla.

Sarjan kakkossijasta käytiin kovaa kamppailua. Tämä sija voi olla välierissä todella tärkeä kotiedun takia. Kun HIFK meni ensimmäisessä erässä kahden maalin johtoon, ja HPK taas teki Ässiä vastaan ensimmäisen maalin, niin näytti siltä, että HIFK on sarjakakkonen. Tappara tuli kuitenkin HIFK:ta vastaan tasoihin ja Ässät tasoitti pelin Hämeenlinnassa. Pian taas Lennart Petrell vei HIFK:n johtoon ja Juuso Puustinen taas teki HPK:lle johtomaalin. Tappara ja Ässät joutuivat ottamaan ottelun lopussa maalivahdin pois. Yleensä se on jo lopun alkua.

Ottelut eivät kuitenkaan tuohon ratkenneet. Jouni Virpiö teki tasoitusmaalin, jonka takia Tapparan ja HIFK:n välinen ottelu meni jatkoajalle. Pian myös ilman maalivahtia pelannut Ässät tasoitti Tommi Huhtalan maalilla. Hämeenlinnassa ei kuitenkaan taidettu tietää, että Tampereella peli oli mennyt jatkoajalle, sillä Ässät yritti vielä tasatilanteessa voittoa kuudella kenttäpelaajalla. HPK:n maalia ei tullut, ja HPK:n Tuukka Pulliainen joutui jäähyaitioon aivan pelin lopussa. Ässät pääsi näin tasatilanteessa ja ylivoimalla jatkoajalle. Yhdeksäntoista sekuntia jatkoajan alkamisen jälkeen Tommi Huhtalan laukaus ohitti Teemu Lassilan ja videotarkistuksen jälkeen Ässät otti kaksi pistettä ja samalla runkosarjan toisen sijan.

Kuva: Mikko Knuutila

Patrick Yetman ja Ässät pääsivät tuulettamaan runkosarjan toista sijaa.

Toisessa päässä sarjataulukkoa panokset olivat erilaiset. TPS:n ja Pelicansin erona oli vain yksi piste. Pelicansilla oli parempi maaliero, joten yksi piste TPS:ää enemmän olisi riittänyt siihen, että turkulaiset olisivat joutuneet karsimaan. Turussa Blues meni ottelun alussa johtoon, mutta kolmanteen erään mentiin lopulta tasatilanteessa 1-1. Kuitenkin vain 33 sekuntia kolmannen erän alun jälkeen Jere Sallinen vei Bluesin johtoon. Pelicans taas meni Lahdessa johtoon Vili Sopasen maalilla. Maailma hymyili hetken aikaa lahtelaisille.

Pelicansin ilo oli kuitenkin lyhyt, sillä Lukon Justin Morrison tasoitti hetken kuluttua. Vähän myöhemmin Turusta kuului kummia, kun Tuomas Suominen tasoitti ottelun viime hetkillä, jonka takia TPS:n ottelu päätyi jatkoajalle. Lukon ja Pelicansin peli meni myös jatkoajalle, kun ratkaisua ei löydetty varsinaisella peliajalla. Turussa jatkoaika alkoi aiemmin ja turkulaisille riitti voitto jatkoajalla, tai rangaistuslaukauksilla. TPS myös lopulta sai voiton Mario Valery-Trabuccon tehtyä maalin voittolaukauskilpailussa ja Atte Engrenin torjuttua Bluesin lähentelyt. Samalla se tarkoitti sitä, että Pelicans sai aloittaa valmistautumisen liigakarsintoihin.

Olipa uskomaton kierros monella eri juonenkäänteitä. Onneksi tylsällä SM-liigalla on tarjota näin jännittäviä hetkiä. Mutta yhden onni on toisen suru. Lahdessa on varmasti melko karu fiilis tällä hetkellä, kun joukkue joutuu vielä karsimaan liigapaikastaan.

Niin ja pudotuspeleissä nähdään äärimmäisen kiinnostava kaksinkamppailu. Vastakkain asettuvat HIFK ja Jokerit. Siellä tullaan varmasti näkemään todella kiihkeitä paikallisotteluita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti