torstai 3. maaliskuuta 2011

Lyhyet mutta ytimettömät

Yritin pitkään miettiä, että mitä minä tänään kirjoittaisin. Yksikään aihe ei kiinnostanut minua kuitenkaan niin paljoa, että siitä olisi yksin saanut täysimittaisen blogin. Siksi minä nyt käynkin lyhyesti läpi lähiaikojen tapahtumia muutaman avainsanan avulla.

Trade deadline. Maanantaina painoin selaimen päivitä-nappulaa keskimäärin kahden minuutin välein. NHL:ssä oli viimeinen päivä, jolloin pelaajakauppoja pystyi tekemään, ja odotettavissa oli useampia treidejä. Nyt tapahtui melko vähän. Dustin Penner siirtyi Los Angelesiin ja vaihdossa Edmonton sai useamman varauksen sekä yhden lupaavan puolustajan. Lisäksi Florida Panthers lähetti 33 pistettä tehneen puolustaja Dennis Widemanin Washington Capitalsiin kutakuinkin kiekkokasaa vastaan. Lisäksi Mikko Lehtosen oikeudet siirtyivät Minnesota Wildiin kaupassa, jossa lupaukset vaihtuivat toiseen. Ja kirsikkana kakun päällä New York Islanders pääsi viimein eroon Rob Schrempistä!

Sami Lepistö. Columbus Blue Jackets ja Phoenix Coyotes kävivät pelaajakaupoilla. Rostislav Klesla siirtyi kojootteihin, kun taas Scottie Upshall ja Sami Lepistö lähtivät Columbukseen. Lepistölle tämä on loistava näytönpaikka. Hän on jo Coyotesissa vakiinnuttanut paikkansa NHL:ssä. Nyt on tarjolla myös vastuuta ylivoimalla.

Antti Niemi. Joskus kannattaa ottaa yksi askel taaksepäin. Viime kaudella Niemi voitti Chicago Blackhawksissa Stanley Cupin. Blackhawksilla ei kuitenkaan ollut varaa Niemen palkkavaatimukseen. Välimieskäsittelyn jälkeen Niemen arvo oli 2,75 miljoonaa dollaria ja siihen Blackhawksilla ei ainakaan ollut varaa. Lopulta Niemi tyytyi San Jose Sharksin kahden miljoonan dollarin tarjoukseen. Nyt hän pääsi sitten tekemään nelivuotisen keskimäärin 3,8 miljoonaa dollaria kaudessa tilille tuovan sopimuksen. Kyllä tuolla summalla kykenee jo varmaan itsensä elättämään.

Tappara. Alkukaudesta joukkue pelasi pirteästi. Viime aikoina he eivät ole pelanneet enää aivan yhtä pirteästi. Tänään Poriin saapuu joukkue, joka on ottanut viimeisestä kuudesta ottelusta yhden voiton ja joka on neljän ottelun tappioputkessa. Tappio Ässille tarkoittaa käytännössä pudotuspelien menettämistä. Suuri syy tähän romahdukseen lienee se, että Shayne Toporowski, Niclas Lucenius ja Kevin Doell ovat peleissä fyysisesti paikalla, mutta henkisesti ovat jo valmistautumassa Beachfutikseen.

Jumbofinaali. TPS vai Pelicans? Näytti jo siltä, että TPS varmasti selviäisi ja Pelicans joutuisi karsimaan. Pelicans meni kuitenkin voittamaan viime pelin ja on nyt vain kolmen pisteen päässä TPS:stä. Mutta ihan sama kumpi on sijalla 13, sillä mitään erityisen hyvää onnistumista se ei kuvaile. Toinen joukkueista on vain vähemmän huono kuin toinen.

Teemu Pulkkinen. Liigan tulokasennätys on rikottu. Kyllähän sen tiesi, että lupaava sniper osaa maaleja tehdä, mutta että maaliennätys? Mitä? Ai se olikin syöttöennätys? Todella hieno asia toki sekin, sillä se osoittaa Pulkkisesta tulleen hyvä ja monipuolinen pelaaja. Joku voisi kuitenkin nuorukaiselle sanoa, että kun hänellä on yksi liigan parhaimpia laukauksia, niin silloin sitä saa aina välillä myös käyttää.

KooKoo-Sport. KooKoo on ollut pitkään minun suosikki Mestiksen voittajaksi. Nyt kuitenkin täksi kaudeksi selvästi pelaajabudjettiaan pienentänyt ja huimasti nuorentunut Sport on menossa Mestiksen finaaleihin. Taasko vaasalaiset pääsevät yrittämään liiganousua? Siinä tapauksessa varautukaa vierasfaneihin siellä Lahdessa ja Turussa, sillä Red Army on tulossa.

Fantasialiigat. Minulle avautui, että olen näissä ihan samperin huono. Jo nämä MM-kisojen Snickers Managerit menivät huonosti. Olen levittänyt nyt huonouteni laajemmalle. Minulla on kaksi joukkuetta Yahoon Fantasy Hockeyssa, joista toinen on sarjan viimeinen ja toinen aktiivisten pelaajien joukkueista viimeinen. Liigapörssissäkin olen kimppapelin viimeinen. Mutta masennuksen sijaan koen olevani tärkeä roolipelaaja. Jonkun täytyy varmistaa selusta, ettei joku vieläkin huonompi pääse yllättämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti