perjantai 11. marraskuuta 2011

Teemu Pulkkinen iskussa!

Nuorten maajoukkue pelasi eilen Pietarsaaressa Venäjää vastaan. SM-liigassa jo toista kautta Jokereiden tärkeimpiin pelaajiin lukeutuva Teemu Pulkkinen otti heti ratkaisijan viitan, kun se kerran oli tarjolla. Yksi maali ja kaksi syöttöä ovat erinoaminen näyte taidoista. Raimo Helminen oli näköjään myös saanut hyvän ajatuksen, jolla voidaan hyödyntää Pulkkisen kovaa lämäriä. Sen virittäminen kestää usein turhan kauan, mutta viivamiehenä ylivoimassa se on enemmän kuin käyttökelpoinen. Maalinedustalla oli puolestaan hivenen huvittavasti isokokoinen peruspuolustaja Jani Hakanpää, joka varmasti peittää maalivahdin näkyvyyden aika tehokkaasti.

Raimo Helminen peluutti selvästi joukkuettaan nuorten MM-kisoja silmällä pitäen. Ykkösketjussa Markus Granlundin ja Teemu Pulkkisen keskellä pelasi Otto Paajanen, joka ei välttämättä kisoissa pelaa. Hänen paikkansa ykkösketjulla ottanee Mikael Granlund. Joonas Donskoin jäätyä Vaasan turnauksesta, hänen paikkansa kakkosketjusta otti Teemu Rautiainen. Donskoi palannee tuolle paikalle nuorten kisoissa, jolloin Rautiainen saattaa hyvin pudota kokonaan joukkueesta. Konsta Mäkinen pelasi ykköspakkiparissa miltei 20 minuuttia. Hänen tilalleen tullee kuitenkin Olli Määttä. Paajanen, Rautiainen ja Mäkinen ovat toki vielä antamassa näyttöjä, joiden ansiosta paikka kisakoneesta voi tulla. Nyt pitäisi kuitenkin olla todella vakuuttavia.

Pulkkisen lisäksi tehopisteitä saalistivat Markus Granlund (1+1), Ville Pokka (0+2) ja Jani Hakanpää (1+0). Hyvä, että nämä kaverit saivat pisteitä. Pulkkinen, Granlund, Pokka ja Hakanpää kun tulevat olemaan juuri niitä pelaajia, joilta odotetaan pisteitä nuorten MM-kisoissa. Vielä kun seuraavassa pelissä Miikka Salomäki, Joel Armia ja Aleksander Barkov onnistuisivat, niin hyvältä näyttäisi. Maalilla oli Barys Astanan juniorijoukkueessa tällä hetkellä torjuva Ville Kolppanen, joka ilmeisesti pelasi erittäin vahvan ottelun.

Suomen maalit voi näppärästi käydä tsekkaamassa Leijonat.fi-sivustolta: http://www.leijonat.fi/index.php/maajoukkueet/maajoukkue-u20/4343-u20-ykkoesketjun-ylivoima-kaatoi-venaejaen.html

Toki eilen ne muutkin maajoukkueet aloittivat omat turnauksensa. Miesten maajoukkue kohtasi Venäjän, jolle Suomi hävisi voittomaalikilpailun jälkeen. Joukkueen esitys parani loppua kohden ankean alun jälkeen. Kotijoukkueelta taisi alussa unohtua se oikea tekeminen kaikkien maailmanmestari-, kotikisa- ja ilmaveivihehkutusten jäljiltä. Oli vähän surullista, kun Leo Komarovin tähdittämä, taklauksiin keskittynyt nelosketju oli ainoa ketju, joka sai edes jotain aikaiseksi. Toisessa ja kolmannessa erässä peli kulkikin Leijonilta jo paremmin. Ylivoima vaan ei toiminut edes vähää alusta. Suomen ainoa maalikin tuli vasta ylivoiman jälkeen, kun Leijonat voitti hyökkäyspään aloituksen. Ilahduttavasti maalintekijä oli tuleva (ja oikeastaan jo nykyinen) maajoukkueen runkopelaaja Sami Vatanen, joka teki maajoukkueuransa ensimmäisen maalin.

Muista maajoukkueista U20-haastajajoukkue voitti Sveitsin 3-2. Tämä joukkue on lähinnä U19-maajoukkue, josta on vaikeaa päästä nuorten MM-kisoihin. Joka tapauksessa Suomen tehokkain oli 1+1 tehot tehnyt Tomi Wilenius. Maalit merkattiin myös Markus Hännikäiselle ja Kalle Kossilalle. U17-maajoukkue puolestaan hävisi Tshekille 1-4. Suomen ainoan maalin upotti verkon perukoille Niko Ojamäki Aleksi Ainalin syötöstä.

Tämän viikon lopulla pelataan vielä useita otteluita, joista tulee näkemään sen, että missä mikäkin joukkue menee tällä hetkellä. Ketkä nousevat esille ja kenen trendi on laskeva?

2 kommenttia:

  1. Pietarsaaressa taisivat pelata kylläkin, eivät Vaasassa. Hauskaa katsoa, kuinka tappavaa jälkeä Pulkkinen tekee, kun vastustaja ei ota häneltä tilaa ja aikaa pois ylivoimalla.

    Valitettavasti MM-kisoissa tilanne on varmaan lähempänä liigapelejä: vastustaja tietää kyllä laukauksen vaarallisuuden, mutta myös sen hitauden. Joka kerta kun Pulkkinen on laukaisupaikassa, on vastustaja korkeintaan mailanmitan päässä.

    Tosin jos ja kun samassa ketjussa pelaavat Granlund ja Donskoi, jää heille silloin enemmän tilaa ja aikaa.

    VastaaPoista
  2. Oikeassa olet. Vaasan turnauksen avausottelu pelattiin Pietarsaaressa. Samaan aikaan Ruotsi ja Tshekki olivat kaikista mahdollisista vaihtoehdoista Närpiössä.

    Tuossa on vastustajalle miettimistä, että viedäänkö tilja ja aika pois Pulkkiselta vai Granlundilta. Pulkkinen tilan saadessaan kyllä iskee kiekko häkkiin "holy slapperilla". Granlund taas on Granlund. Ja jos noihin kavereihin pelkästään keskittyy, niin kolmas jätkä jää vapaaksi. Jos se on Donskoi, niin sitäkään ei ehkä kannattaisi tehdä.

    Edessä on kiinnostavia U20-maajoukkueen pelejä.

    VastaaPoista