torstai 17. marraskuuta 2011

Yhteyden muodostaminen NHL-lähetykseen onnistui

NHL-kausi alkoi lokakuun alussa, mutta harva suomalainen näki sen. Avauduin asiasta kauden alussa, sillä kenelläkään ei ollut Pohjois-Euroopan oikeuksia NHL-lähetyksiin. Toisin sanoen kenelläkään suomalaisella ei ollut laillista tapaa katsella NHL:ää, ellei sattumalta kuulunut niihin onnellisiin, jotka olivat tilanneet NHL GameCenter Liven ennen lokakuun alkua.

No, lopultahan Viasat sai NHL:n oikeudet. Samaan aikaan DNA:n kaapelissa näkyi kuukauden ajan Nelonen Pro 2 ihan ilmaiseksi, minkä ansiosta pystyin katsomaan muutaman matsin. Myös Viaplayn kautta kykeni näkemään joitain otteluita, mikäli suostui maksamaan kuukausittaista korvausta Viasatille. Tavalliselle työssä käyvälle ihmiselle öiset katseluajat kuitenkin aiheuttavat lieviä ongelmia. Koska Viaplay ei tarjonnut jälkilähetyksiä, niin vaihtoehtoja Viaplayn käyttäjille jäi vain kaksi. Vaihtoehtoina olivat joko nukkuminen tai valvominen, jonka jälkeen olisit töissä yhtä tehokas ja virkeä kuin zombi.

Mutta nyt se sitten tapahtui. Viaplay tuli sen verran houkuttelevaksi paketiksi, että suostuin diiliin Viasatin kanssa, jossa Viasatille siirtyy tililtäni joka ikinen kuukausi kovalla vaivalla tienaamiani euroja. Tarkka summa on 16 euroa ja 95 senttiä. Vastineeksi saan Leffa + Urheilupaketin. Sillä näen myös leffoja, vaikkakaan se ei nyt ole se pointti. Ennemmin jättäisin koko leffapaketin (yksittäin 9,95 € kuussa) pois ja maksaisin 7 euroa kuussa urheilusta.

Tänä aamuna kokeilin Viaplayn palvelua ensimmäisen kerran. Heti aamukahvin valmistuttua avasin palvelun ja kirjauduin sisään. Seuraavaksi valitsin listalta Vancouver Canucksin ja Chicago Blackhawksin välisen mittelön, jonka jälkeen matsi näkyi kivasti näytölläni. Kuvanlaatukin oli hyvää ja selostus miellyttävästi englanniksi.

Ongelmat ovat kuitenkin edelleen samat kuin aiemmin. Jälkilähetyksiä ei ole, enkä vieläkään ole yhtään sen halukkaampi heräämään keskellä yötä katsomaan lätkää kuin mitä olin kuukausi sitten. Lisäksi tarjolla on edelleen kaksi tai kolme ottelua per kierros. Toisin sanoen Viaplayssä ovat vain ne ottelut, mitkä Viasat armeliaisuudessaan suostuu pohjoismaihin näyttämään. Ja useinhan valittuna on ne suosituimmat joukkueet. Esimerkiksi New York Islandersin tai Columbus Blue Jacketsin pelejä ei nopean tutkailun jälkeen tule yhtään kappaletta seuraavan viikon aikana.

Mutta se kultakaivos ja pääsyy Viaplayn ostamiselle löytyi ison toista-napin alta. Siellä oli linkki NHL GameCenteriin. Siis siihen palveluun, joka oli jo hetken suomalaisille tarjolla, mutta joka sittemmin tylysti otettiin pois. Paitsi tietenkin niiltä, jotka olivat tilanneet palvelun ajoissa. Muille sen sijaan tuli aikanaan sellainen olo, että karkkikaupan ovet laitettiin tylysti nokan edestä kiinni. No kaikeksi onneksi Viasat tarjoaa vihdoin mahdollisuuden päästä GameCenter Liveen, eikä siinä edes kestänyt sitä povaamaani puolta vuotta. Onneksi olin väärässä.



Aamulla klikkasin GameCenteriin vievää nappulaa suuren jännityksen vallassa. Olo kun ei ollut vieläkään erityisen luottavainen lokakuun alun tapahtumien vuoksi. Kaikeksi onneksi heti klikkauksen jälkeen GameCenterin puolella käynnistyi samainen Canucks-Blackhawks-ottelu, jota jo Viaplayn puolelta katsoin. Tällä kertaa kuvanlaadun vaihtaminen oli paljon Viaplayn puolta joustavampaa, sillä laatuvaihtoehtoina oli kaikkea erittäin huonosta (400 kbps), 800 kbps:n ja 1600 kbps:n kautta todella terävään kuvaan (3000 kbps). Ilahtuneena huomasin, että 3000 kbps:n lähetys pyöri erittäin hyvin jopa omalla yhteydellä. Iloisena havaitsin myös sen, että kykenin valitsemaan selostuksen koti- ja vierasjoukkueen selostuksen väliltä.

Testin vuoksi kokeilin vielä vanhempaa ottelua. New York Rangers ja Islanders kohtasivat tällä viikolla, joten kokeilin, että toimiiko jälkilähetys. Ensiksi pelästyin, kun mitään ei tapahtunut. Onneksi selostusta vaihtamalla jälkilähetys käynnistyi, joten kaikki oli hyvin. Viime vuonna käytin ESPN:n palvelua, jolloin vaihtoehdot jälkilähetykselle kuvanlaadulle olivat hyvä ja huono, joista hyväkin oli selvästi heikompi, kuin mitä suoran lähetyksen paras laatu. GameCenterissä tarjolla on onneksi myös se paras mahdollinen kuvanlaatu. Selostusvaihtoehdot New York ja New York olivat tosin hivenen huvittavia.

Kyllä tämä tarkoittaa nyt sitä, että lauantaina tulee testattua palvelua vieläkin tarkemmin. Otteluita tulee kohtalaisen aikaisin, joten eiköhän Viaplayn ja GameCenter Liven maailmaan tule silloin uppouduttua aiempaa tarkemmin. Toivottavasti myös silloin kaikki sujuu hyvin.

1 kommentti:

  1. Hyvä juttu. Kiinnosti kanssa tuo viaplay setti mutta tietoa sen toimivuudesta ei ole oikein missään. Kiitos jutusta.

    VastaaPoista