perjantai 13. marraskuuta 2009

Hulluutta vai neroutta?

Tapaus 1: Juhani Tamminen

On tuo ihmeellinen mies. Ei voi kuin ihmetellä. Nythän pari päivää sitten hän oli taas vaihteeksi sitä mieltä, että tuomarit olivat ottelussa RoKia vastaan huonoimmat koskaanikinämissään. Kyseisen ottelun Rovaniemellä Sport hävisi lopulta 3-2 RoKin viimeisen minuutin maalilla. Tammisen mielestä syynä oli se, että tuomarit tappoivat sen legendaarisen momentumin. Minun mielestäni ongelmat ovat syvemmällä, sillä julkisuuteen on valunut tietoja siitä, että Sport-pelaajat haluavat Tammisen pois Vaasasta. Ja vaikka tuskin kukaan jääkiekkoilija haluaa tahallaan hävitä peliä, niin se ei voi olla vaikuttamatta joukkueen pelimoraaliin. Siksi laitoinkin ennen ottelua rahani RoKin voitolle ja oikeassahan minä olin.

Vaikka minulla ei olekaan oikeutta ainakaan Tammisen mielestä kommentoida asiaa, sillä en ole pelannut peliäkään, niin kommentoin silti. Mielestäni Tamminen on ihan pätevä valmentaja. Ei lähelläkään Suomen parhaita, mutta hyvä. Erityisesti hän on hyvä sytyttämään joukkueen ja hän saa nopeasti tuloksia aikaiseksi. Ja valmensihan hän Sportin Mestiksen voittoon ja liigakarsintoihin, jossa Sport oli todella lähellä liigapaikkaa. Tammisen suurin ongelma on vain hänen liian iso ego, joka viimeistään toisella kaudella alkaa vaivaamaan enemmän tai vähemmän. Se on nähty Porissa ja se nähdään nyt Vaasassa. Jos joukkueella on ongelmia, niin se on aina pelaajien vika, tuomareiden vika, katsojien vika, hallin vika tai sitten planeetat ovat väärässä paikassa. Ikinä syy ei ole Tammisen, sillä onhan hän kiekkoleijona numero 79. Omasta mielestään hän on varmaankin kaikkien aikojen paras valmentaja, joka ihmettelee miksi NHL:stä mikään organisaatio ei ole häntä vielä palkannut. Tai ehkä hän onkin saanut tarjouksen rapakon takaa, mutta on jäänyt Suomeen, koska on niin vaatimaton. 

Nythän Tammiselle annettiin kahden ottelun toimitsijakielto, joten ihan hetkeen ei taida Tammisen saagalle tulla jatkoa. Ellei hän oikein innostu ja kommentoi suoraan Iltasanomille jostain satunnaisesta asiasta.

Tapaus 2: Matti Virmanen ja Jokerit

Ensin positiiviset asiat. Jokereiden peli on mennyt hieman parempaan suuntaan, kuin mitä se välillä oli. Fredrik Brembergin, Esa Pirneksen ja Jukka Hentusen peli on mennyt hyvin ja voittojakin on tullut. Aina tähän päivään asti, kun HIFK voitti Jokerit 4-0. Ilman Hirschovitsia ja Granlundia.

Muutenkin mietityttää se, että kuinka pitkään asiat ovat edes jollakin tavalla kunnossa. Bremberg pelaa ottelun kerrallaan ja saattaa lähteä vaikka huomenna KHL:ään pelaamaan johonkin joukkueeseen. Ja sitten taas ihmetellään ratkaisijoiden puutetta, kun Hentunen ja Pirnes eivät kahdestaan voi voittaa otteluita. Brembergin lisäksi Virmanen on tehnyt muitakin huippuluokan hankintoja. Ässistä tuttu Markku Tähtinen pääsi Jokereihin, sillä hän ei kelvannut millekään muulle liigaseuralle, eikä edes tshekeille. Nyt on sitten tarjolla kakkossentterin paikka. Sami Helenius lähetettiin taas Pelicansiin loppukaudeksi ja sitten tulikin ilmoitus huippuluokan hankinnasta. Alex Brooks palaa Jokereihin ensi kertaa sitten kauden 2001-2002 ja kultamitalin. Kyseessähän on peruspuolustaja, jolta pisteitä on turha odottaa. Oman pään pelaaminen on varmaan kunnossa, mutta on se jo jotenkin noloa, kun Brooks on onnistunut tekemään maalin viimeksi kaudella 2005-2006! Siksi onkin huvittavaa, että Aravirta mainostaa Brooksia rightin puolustajana. Sitä hän toki on, mutta odotatteko te häneltä montaakin maalia?

Ja Jokeri-fanit olivat taas fiksulla päällä HIFK:iä vastaan. Vuoden mauttomin lakana on täällä. Tätä mauttomampaa ei nimittäin voi enää tehdä:

Kai te, ketkä tuon lakanan väsäsivät, olette nyt sitten todella ylpeitä itsestänne. Pääsitte lakanallanne MTV3:n uutisiin ja minun blogiin. Todellinen one minute of fame!

Tapaus 3: Down Goes Brown

http://www.downgoesbrown.com/

Tuo mies ei voi olla normaali. Ei kenties edes ihminen. Se ei yksinkertaisesti ole mahdollista. Vaikka Toronto Maple Leafs ei olekaan lähellä sydäntäni, niin tämän miehen kirjoitukset jaksavat naurattaa kerta toisensa jälkeen. Jutut ovat sitä tasoa, että minä en voi kuin ihailla ja unelmoida samantasoisista vitseistä. Ja tämä sama mies on saanut niinkin hullun ajatuksen, kuin perustaa väärennetyn Brian Burken (Toronton GM) twitter-tilin ja laittaa sinne ties mitä kommenttia.

Omia suosikkikirjoituksia ovat muun muassa "The Leafs' secret Facebook feed", "A review of NHL 10" sekä "Brian Burke mic'd at the draft: What TSN didn't show you". Aivan loistavia kirjoituksia kaikille, ketkä vain ymmärtävät englantia. Ja lisää tulee kuta kuinkin viikoittain!

Ja loppuun vielä eräs hänen kommenttinsa Leafsin suomalaisvahdista. Yksi tavoista pelastaa Maple Leafs on tämän herran mielestä seuraava: "Have goaltending coaches work extensively with Vesa Toskala on positioning. Specifically, how to position his ass on the end of the bench for the remainder of the season.". Käy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti