torstai 26. marraskuuta 2009

Kuukauden peli: Jokerit - Blues

Urheilukanavan kuukauden peli on tällä kertaa kahden pääkaupunkiseudun joukkueen kohtaaminen. Vastakkain asettuvat Jokerit ja Blues. Tiedossa on siis varsin mielenkiintoinen ottelu, jonka lopputulos on arvaamaton.

Materiaali:
Paperilla Jokereilla on selvästi parempi materiaali, kuin Bluesilla. Varsinkin hyökkäyksessä nimet Esa Pirnes, Fredrik Bremberg, Jukka Hentunen, Jani Rita, Janne Lahti, Janne Hauhtonen, Markku Tähtinen ja Ossi Saarinen näyttävät selkeästi paremmilta kuin Bluesin junioripohjainen kokoonpano, jossa tunnetuimmat nimet ovat Stefan Öhman, Jarkko Immonen, Erkki Rajamäki ja Toni Kähkönen. Puolustuksen Alex Brooks, Antti-Jussi Niemi, Tom Koivisto, Marko Kauppinen ja Mikko Kalteva kuulostaa myös paremmalta kuin Ville Lajunen, Branislav Mezei, Aleksi Laakso, Santeri Heiskanen ja Mikael Kurki. Ja Jokereiden maalilla on MM-kisoissa käynyt Juuso Riksman ja toisessa päässä "vain" EHT-pelejä pelannut Iiro Tarkki. Mutta pelejä ei ratkota paperilla vaan kaukalossa. Bluesin Petri Matikainen on saanut suojateistaan irti lähes kaiken mahdollisen ja Bluesin nuoret ovat esittäneet hyvää ja nälkäistä peliä koko kauden ajan. Jokerit taas on flopannut jokaisella osa-alueella ja onnistujia saa etsiä suurennuslasin kanssa niitä löytämättä.

Vire:
Tätä kirjoittaessa Jokerit ei ole pelannut yhtään peliä uuden valmennuksen alaisuudessa, joten Jokereiden virettä on vaikea arvioida. Pelicansia vastaan joukkue pelasi todella heikosti, mutta nyt onkin vaikeampaa arvioida virettä. Bluesin vire taas on parantunut hyvin vaikean alkukauden jälkeen. Tosin viimeisen kolmen pisteen voiton jälkeen joukkue on pelannut neljä ottelua ilman täyttä pistesaalista. Tiistaina Blues voitti SaiPan jatkoajalla, mutta peli ei ihmeellisyyksiä esittänyt, vaan taso oli myös Espoossa yhtä heikkoa, kuin Ilmalassa.

Huomioitavaa:
Jokereiden valmentajaosasto on muuttunut täysin. Hannu Aravirta ja Antti Törmänen ovat lähteneet ja Hannu Jortikka tullut tilalle, joten Jokereiden peliä on vaikea hahmottaa. Voi olla, että peli menee hyvin, kun ensiksi pitää valmentajanvaihdon yhteydessä palata perusasioihin. Toisaalta voi olla, että kukaan ei tiedä mitä pitäisi tehdä. Yleensä valmentajanvaihdos on kyllä hetkellisesti piristänyt joukkueiden peliä, joten voi olla, että näin nyt Hannu Jortikan tultua Jokerit pelaa vuoden parasta peliään. Kumpaakin joukkuetta ovat vaivanneet myös loukkaantumiset, joten päivän kunto vaihtelee ja vaikeuttaa voimasuhteiden havainnointia.

Historia:
Voin myöntää, että olen kannattanut Bluesia kahdesti. Toinen kerta oli viime vuonna CHL:ssä, koska suomalaisjoukkuetta kannatti ennemmin kuin esimerkiksi saksalaista. Ja se toinen kerta on kaudella 2007-2008, jolloin Jokerit ja Blues kohtasivat välierissä. Myönnän, että en pidä Jokereista kovin paljoa ja se Bluesin asenne vakuutti allekirjoittaneen. Kyseinen sarja oli myös siitä mielenkiintoinen, että Hartwall Areenalla Jokerit siirtyi ottelusarjassa jo 3-1 johtoon, mutta tuloksilla 5-1, 2-1 ja., ja 5-3 Blues voitti lopulta sarjan voitoin 4-3. Kuudennen välierän jatkoaikamaalin teki kukas muukaan kuin Ben Eaves. Mutta youtube-pätkästä voi jokainen katsoa, kuinka lähellä Jokereiden finaalipaikka oikeasti olikaan. Jokerit ja Blues eivät muutoin playoffeissa ole kohdanneet, mutta vuodelta 1998 löytyy pronssiottelu, jossa Jokerit voitti silloin vielä nimellä Kiekko-Espoo pelanneen joukkueen tylyin 8-0 lukemin. Kauden aiemman kohtaamisen vei Blues numeroin 6-2 Toni Kähkösen kerätessä kolme syöttöpistettä.

Seuraa heitä:
- Fredrik Bremberg - Jokerit

Ruotsalainen on esittänyt kaukaloissa huikaisevaa taitoa ja on herättänyt myös Jukka Hentusen. Pelaa ottelu kerrallaan Jokereissa, joten tätä taiteilijaa kannattaa seurata nyt, kun se on vielä mahdollista Suomessa.

- Antti-Jussi Niemi - Jokerit
Niemi hankittiin Jokereihin puolustuksen johtajaksi, mutta hän ei ole täysin kyennyt vastaamaan huutoon. Auttaako valmentajan vaihtuminen ja nähdäänkö me vihdoin se maajoukkueesta tuttu, omassa päässä äärimmäisen varma puolustaja?

- Juuso Riksman - Jokerit
Riksman oli viime kauden paras maalivahti ja pääsi MM-kisoihinkin. Tällä kaudella peli ei ole kulkenut ja mies on vajonnut muun joukkueen mukana joen pohjaan. Itseluottamus pitäisi löytää jostain, mutta se ei välttämättä löydy vielä tähän peliin. Joka tapauksessa Riksman voi pelata joko aivan loistavasti, tai sitten päästää pari helppoa.

- Aleksi Laakso - Blues
Nuori puolustaja on päässyt pelaamaan Bluesissa ylivoimaa ja tämä nuorten MM-kisapaikkaa tavoitteleva nuorukainen on tehnyt jo tehot 2+9=11. Kasvaako pistepotti Jokereita vastaan?

- Branislav Mezei - Blues
Kesken kauden hankittu slovakki on kommenttien perusteella ollut vakuuttava. Peruspuolustaja pelaa Bluesissa otteluissa valtavia minuutteja ja on koko puolustuksen tärkein yksittäin pelaaja. Onnistumista ei mitata pisteinä, vaan sillä, että kuinka paljon tai vähän maaleja Jokerit tekee.

- Stefan Öhman - Blues
Bluesin nuoren hyökkäyksen johtohahmo. Kokenut keskushyökkääjä on toiminut esimerkkinä nuoremmille pelaajille ja on ollut tekemässä montaa ottelun ratkaissutta maalia. Pisteitäkin on kertynyt jo 23 kappaletta ja se oikeuttaa Bluesin kultakypärään.

Lopputulos: Hannu Jortikan tulo piristää joukkuetta ainakin hetkellisesti, joten veikkaan Jokereiden 4-2 voittoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti