perjantai 25. syyskuuta 2009

Kuukauden peli: JYP - HIFK

Koska kuukauden peli tulee vain kerran kuukaudessa, niin ajattelin tehdä pientä ennakkoa. Se on kuitenkin ainoa kerta kuukauden aikana, kun suomalaista jääkiekkoa tulee ilmaiselta kanavalta, eikä piilotettuna Urho TV:lle tai Maxille. Vastakkain ovat viime vuoden mestari JYP ja vuosituhannen kestofloppaaja HIFK. Katsotaanpa vähän tarkemmin joukkueiden voimasuhteita.

Materiaali:
Maalivahdeissa JYP voittaa HIFK:n. Sekä Sinuhe Wallinheimo, että Mika Noronen ovat virkaveljeään Jani Niemistä parempia maalivahteja, ainakin vielä. Puolustuskalusto on ainakin paperilla JYP:llä selvästi vahvempi kuin HIFK:llä. Malmivaara, Välivaara, Vatanen ja Koskinen luovat erittäin hyvän puolustusnipun, jota HIFK:n myös varsin hyvä puolustuskalusto ei pysty haastamaan. Hyökkäys menee puolestaan HIFK:n hyväksi. JYP on ollut tehoton ja tehoja ei ole hyökkääjille juurikaan tullut. Ilmeisesti varmoja ratkaisijoita on JYP:llä liian vähän. Sen sijaan HIFK:n hyökkäys on toiminut hyvin myös Haatajan loukkaantumisen jälkeen ja ratkaisijoita on löytynyt laajalta rintamalta Hirschovitsista Ahtolan kautta Nyholmiin. Alkukauden perusteella myös valmennus menee HIFK:lle, sillä Kari Jalosen HIFK on pelannut hyvää peliä kauden alusta lähtien, kun taas Risto Dufvan JYP on lyönyt päätään seinään.

Vire:
JYP on ollut alkukauden suurimpia pettymyksiä ja Immosen jättämä aukko on ollut odotettuakin suurempi. Tiistaina tuli kauden toistaiseksi ainoa voitto HPK:ta vastaan, mutta eilen palattiin tappioiden tielle, kun Lukko kaatoi jyväskyläläiset 4-2. HIFK taas on aloittanut kauden vahvasti ja viimeisestä viidestä pelistä on tullut neljä voittoa ja ainoa tappio on tullut huippuvireistä Lukkoa vastaan. Eilen HIFK murskasi vielä Bluesin peräti 7-0, joten HIFK on tulessa. 

Historia:
JYP ja HIFK ovat kohdanneet pudotuspeleissä harvoin. Mutta 90-luvun vaihteen tienoilta löytyy kuitenkin kolme kohtaamista (vaikkakin JYP oli tuolloin vielä nimellä JyP HT). Vuonna 1989 runkosarjan kolmanneksi yltänyt JyP HT voitti HIFK:n puolivälierissä suoraan voitoin 2-0 voittaen kummatkin pelit vain maalilla. Jyväskyläläiset etenivät lopulta vielä finaaliin, jossa TPS oli kuitenkin parempi. Kaudella 1991-1992 runkosarjan voittanut JyP HT kohtasi välierissä runkosarjassa kuudenneksi sijoittuneet helsinkiläiset. Sarja venyi viidenteen otteluun asti, jossa ratkaisevan pelin vei jälleen JyP HT lukemin 3-2. Finaalissa Jokerit oli kuitenkin liian vahva ja JyP HT joutui tyytymään jälleen hopeaan, kun taas HIFK voitti pronssiottelussa Ässät 3-2. Ja heti seuraavalla kaudella HIFK ja JyP HT kohtasivat jälleen, kun HIFK oli ollut runkosarjassa kolmas ja JyP HT kuudes. Tälläkin kertaa JyP HT oli vahvempi ja vei sarjan 3-1 ja voittaen lopulta pronssiottelussa Ässät. Viime kaudella taas JYP voitti kohtaamisen HIFK:iä vastaan kolme kertaa HIFK:n voittaessa vain kerran senkin tapahtuessa jatkoajan jälkeen.

Seuraa heitä:

- Mika Noronen - JYP
Pääseekö nimekkäin varamiespalvelun kautta liigaan tullut mies tänään peräti kentälle, vai keskittyykö hän tänäänkin hienoimman tarjolla olevan lippiksen valintaan?

- Sami Vatanen - JYP
Suomen kenties lupaavin kiekollinen puolustaja. Pituutta ei ole paljoa, mutta taitoa sitäkin enemmän. Vaarallinen varsinkin ylivoimalla.

- Antti Virtanen - JYP
Onko Virtasen taidoista hyötyä nyt kun Jarkko Immonen on poissa viereltä? Tehoja odotetaan, mutta toistaiseksi pisteitä on kertynyt vain kolme.

- Jerry Ahtola - HIFK
Ahtola on parantanut huikeasti kesän aikana ja näyttää aivan eri pelaajalta kuin vuosi sitten. Röyhkeä laituri oli Porissakin kentän parhaita.

- Dale Clarke - HIFK
Clarken ollessa kentällä ainakin toisessa päässä kenttää tapahtuu. Tapahtuuko tänään enemmän JYP:n päässä vai omassa päässä?

- Mikael Granlund - HIFK
Superlupaus, jonka hehkutus on mennyt jo yli. Katso tänään ottelu ja muodosta itse oma mielipiteesi, jottei tarvitse pelkästään Iltasanomiin luottaa.

Lopputulos: Veikataan HIFK:n 2-3 voittoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti