keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Siirtomarkkinoilla tapahtuu

Kyllähän sen tiesi, että kokoonpanot eivät ole viikkoakaan samanlaisia kuin kauden alussa tehdyn ennakon aikana. Dan Iliakis, Tomas Plihal, Tyler Redenbach ja Peter Pohl eivät todellakaan jääneet viimeisiksi vahvistuksiksi. Sillä kuten arvata saattoi, jotkut ehtivät painaa paniikkinappulaa jo ennen kauden alkua, jotkut lähettää porukkaa Mestikseen ja jotkut hankkivat korvaajan loukkaantuneen tähtensä tilalle. Niin myös tällä kertaa. Katsotaan näin parin viikon jälkeen näistä siirroista suurimmat.

- Lee Gorenin siirrosta tiedettiin jo ennen kauden alkua, mutta Lee saapui Tapparaan lainalle vasta kolmanteen peliin. Goren lähtee kuitenkin Tapparasta pois Ruotsin Färjestadiin ensi kuun lopulla, sillä hän on artistipakolaisena Suomessa hakemassa pelituntumaa. Joka tapauksessa pelissä Ässiä vastaan jäi kuva varsin taitavasta pelaajasta.

- Kun HIFK:n ykköstykki Juha-Pekka Haataja joutui sairastuvalle, niin HIFK kävi heti varamiespalvelun luona ja pyysivät ilmeisesti tunnetuinta vapaana olevaa nimeä joukkueeseensa. Näin Toni Dahlman saapui try-outille Helsinkiin ja pelasi ensimmäisen ottelun tällä kaudella myös Ässiä vastaan.

- Kukaan ei yllättynyt, kun Lauri Tukonen putosi Tampa Bay Lightningin harjoitusleiriltä. Näin Tukonen palaa Suomeen ja vahvistamaan lukon hyökkäystä. Tämä siirto oli helpoin arvattava ehkä ikinä, sillä Tukosen kohdalla paluu Lukkoon oli selvä, mikäli paikka NHL:ssä ei aukea. Ja se ei tietenkään aukea, mikäli pelaaja ei ole edes SM-liigassa tähtipelaaja.

Noronen on tällä hetkellä yksi SM-liigan nimekkäimpiä pelaajia

- Kun JYP-vahti Pekka Tuokkola loukkaantui, niin toiminta oli nopeaa ja Sinuhe Wallinheimon pariksi hankittiin Mika Noronen. Noronenhan on tällä hetkellä yksi liigan tunnetuimmista maalivahdeista, mutta kyseessä on silti vain varamiespalvelun kautta hankittu pelaaja. Edes JYP ei voi pelata koko kautta kolmella ykkösvahdilla. Ja toisaalta, jos maalivahdin menetykseen reagoitiin näin nopeaksi, niin miksi Immosen korvaajan hankinta on venynyt näin pitkälle?

- Kun Hämeenlinnassa huomattiin, että joukkue oli tehnyt kolmessa ensimmäisessä pelissä vain kaksi maalia, niin joukkue hankki uuden pelaajan. Tai no, uuden ja uuden. Tony Virta pelasi Hämeenlinnassa jo viime kaudella tehden 23 pistettä. Ilmeisesti nyt sitten hintapyyntö oli pudonnut jopa HPK:n budjetille riittävän pieneksi, kun Virta huomasi jääneensä ilman pelipaikkaa. 

Ja lisäksi ovi on käynyt tiuhaan Mestiksen ja SM-liigan välillä. Ja sehän ei ole mikään ihme, sillä JYP ja D-Team, Pelicans ja HeKi, Kärpät ja Hokki sekä TPS ja TuTo ovat todella tiiviissä yhteistyössä. Mutta on moni muukin liigajoukkue lähettänyt nuoria pelaajiaan Mestikseen hakemaan vastuuta sekä kokemusta liigapeleistä. Ja onhan siellä käynyt pyörähtämässä jo aika koviakin nimiä. Ossi Louhivaara, Vili Sopanen, Oskari Korpikari ja Mikko Kousa eivät kuitenkaan ole ihan nimettömimpiä pelaajia.

Vili Sopanen kävi hakemassa vauhtia Mestiksestä

Eikä tässä vielä kaikki! Jatko-osan suunnittelu on edennyt jo pitkälle ja on vain ajan kysymys, milloin tietoa alkaa tippumaan. Huhut kertovat, että Jyväskylässä on vihdoin herätty ja huomattu, että he tarvitsevat hyökkääjän korvaamaan Jarkko Immosen jättämää aukkoa. Kärppiin on yhdistetty Lasse Pirjetää nyt, kun Jari Viuhkola joutui sairastuvalle. Ja eiköhän se laitahyökkääjäkin Ouluun jossain vaiheessa kautta eksy. Ässiin taas ollaan tuomassa vielä yhtä puolustajaa verorajalla. Ja saa nähdä, kuinka kauan Helsingissä katsotaan joukkuetta, jolla ei ole kakkossentteriä. Jokereissa Esa Pirnes on tällä hetkellä nimittäin varsin yksin. Ja kyllä jokin joukkue onnistuu yllättämään jollain hankinnalla kaikki muut.

Samaan aikaan Satakunnassa... 6-1, 6-2, 5-0, 4-2, 7-3. Ässien kannattajana en pidä tuosta sarjasta yhtään. Kyseessähän on nimittäin Lukon kauden ensimmäisten viiden otteluiden lopputulokset. Ja kuten huomaa voi, tappio ei ole ollut vielä lähelläkään. Sen sijaan jokainen joukkue Jokereita myöten tuntuu kaatuvan helposti. On se pakko todeta, että Lukon ulkomaalaiset Jakub Petruzalek, Justin Morrison, Kurtis McLean ja Charlie Cook ovat kovia pelimiehiä. Petruzalek siis jatkoi siitä, mihin jäi niiden kahden Ässät-Lukko pelin perusteella, mitä harjoituskaudella jäi. Ja kun maalilla on Petri Vehanen, niin omakin pää pitää. Kiihtyykö tahti entisestään, kun Antti Laaksonen ja Lauri Tukonen palaavat joukkueeseen? Ja miten vastaa Ässät? Ottamalla tylysti Tapparalta 4-1 turpaan äärimmäisen heikon esityksen jälkeen. Kai Ässien A-nuoretkin sitten häviävät huomenna Lukon vastaaville. Mutta hei, seisomakatsomo sentään maalataan punaiseksi! Ja siinä onkin sitten varmaan ainoa korjaus Isomäen halliin seuraavan viiden vuoden sisällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti