lauantai 19. syyskuuta 2009

Superjunnu kävi Porissa

Nuorten MM-kisat vain 16-vuotiaana ja siellä 3 pistettä. Alle 18-vuotiaiden MM-kisat ykkössentterinä ja pisteitä 13 kappaletta alaikäisenä. Kohusiirto Kärpistä HIFK:iin, josta käytiin lopulta melkoinen kiista, joka ylitti uutiskynnyksen melko helposti. Lukemattomia uutisia MTV3:lla, Iltasanomissa, Iltalehdessä ja monessa muussa paikassa. Jääkiekkolehden kannessa yhdessä Toni Rajalan ja Teemu Pulkkisen kanssa otsikolla "seuraava superketju?". Iltasanomien SM-liiga liitteessä pitkä juttu, jossa keskusteltiin siirrosta ja poikkeuksellisista kyvyistä ja pelirohkeudesta. Ja jokainen suuri media huomasi mainita, kun tämä  poika teki liigauran avausmaalinsa viidennessä liigapelissään. Tämä kaikki 17-vuotiaalta HIFK:n pelaajalta, joka ei voi vielä edes kantaa KOFF:n mainosta paidassaan. Kyseessä on tietenkin Mikael Granlund.

Tuollaisen kohun jälkeen oli harvinaisen mielenkiintoista nähdä Granlund ihan omin silmin. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, niin en ollut nähnyt Granlundin pelaavan kuin kerran aiemmin ja sekin oli viime nuorten MM-kisojen aikaan internetin kautta. Tämä siis siitä huolimatta, että olen tiennyt Granlund-Pulkkinen kaksikon kuta kuinkin heti Pohjola-leirin jälkeen. Mutta nyt aukesi mahdollisuus nähdä Granlund, kun Ässät ja HIFK pelasivat Porissa perjantaina 18.9.2009. Miltä pojan peli näytti? Oikeastaan ei juuri miltään. Granlund oli koko ottelun harvinaisen näkymätön muutamaa väläystä lukuun ottamatta. Mutta noina väläyksen hetkinä näki sen suuren potentiaalin, mikä pojassa on. Kyseessä on kyllä todella taitava pelaaja tuon ikäiseksi ja ennen kaikkea Granlund osasi pitää kiekkoa erittäin hyvin ahtaassa paikassa. Ja pelisilmä on aivan huikea. Mutta toisaalta fysiikka ei oikein tahdo riittää liigatasolle ja muun muassa Patrik Forsbacka toivottikin Granlundin tervetulleeksi liigaan. Puutteellinen fysiikka aiheuttaa myös sen, että Granlundista ei paljoakaan ole hyötyä omassa päässä. Mutta ylivoimalla Granlundista on vielä varmasti paljon iloa HIFK-faneille!  

(Kuvanlaatu ei kieltämättä päätä huimaa... )

Niin... Ottelun jälkeen Mikael Granlundista oli MTV3:lla pidempi juttu, kuin itse Ässien ja HIFK:n ottelusta, josta näytettiin nopeasti vain oleelliset maalit. Sen sijaan Granlundista piti puhua pidempäänkin. Tällä kertaa miestä verrattiin Teemu Selänteeseen ja Saku Koivuun. Saku Koivu on oikeastaan kohtuullisen lähellä Granlundia ja Sakuun on ehkä ihan hyvä verrata, mutta Selänne? Granlund pelaa nyt toki vielä tämän vuoden laidalla, koska fysiikka on puutteellinen, mutta muuten on aika kaukaa haettu vertaus. Granlundista ei saa hyvällä tahdollakaan huippunopeaa maalintekijää, millainen Selänne taas on. Niin ja tämä juttuhan tuli siis sellaisen ottelun jälkeen, jossa Granlund ei tehnyt pistettäkään.

Kaverini sanoin "Granlund on valmis liigaan, mutta ei vielä Isomäen halliin".

2 kommenttia:

  1. Kyllähän toi Granlund on varmaan yks Suomen tulevaisuuden toivoista. Miehellä on selviä huippulahjoja jääkiekkoon. Toivotaan et peli ja harjoittelumotivaatio säilyy. Ja mitä tohon fysiikkaan tulee niin kyllä sitä vielä saadaan lisättyä.

    Urheilu-uutiset kootusti:
    http://www.kookas.fi/news/113

    VastaaPoista