torstai 25. helmikuuta 2010

Kiprusoff vei Suomen välieriin

Suomi - Tshekki. Lopputulos 2-0. Peli oli välillä vaikeaa ja maalipaikkoja ei juuri tullut. Omassa päässä oli välillä pahoja tilanteita ja ylivoima toimi vain hieman. Niskalan veto sitten Hagmanin avutuksella meni verkon perukoille ja Filppula laittoi tyhjiin ratkaisun. Voitto ei ollut nätti eikä vakuuttava, mutta Suomi on välierissä! Ja ketä on kiittäminen? Toki Hagman, T.Ruutu, Filppula, Timonen, Kapanen, Niskala ja moni muu pelasi hyvin, mutta ykköstähti oli kyllä maalissa. Miikka Kiprusoff ratkaisi panoksellaan kyllä tämän ottelun.

Tshekki sai luotua paljon vaarallisia tilanteita. Osa niistä olisi voinut mennä sisään. Mutta siinä onkin hyvän ja voittavan vahdin ero. Kun hyvään maalivahtiin ei hävitä, niin voittavan vahdin kanssa voitetaan. Juuri niin kävi tänään. Hieman Kiprusoff pomputti kiekkoa, mutta niinhän kaikki tekevät. Kuten teki esimerkiksi toisessa päässä Tomas Vokoun. Mutta toisaalta Kiprusoffin hanska tai patja oli poikkeuksetta tänään kaikkien Tshekin yrityksien tiellä. Nollapeli on aina vakuuttava suoritus maalivahdilta, varsinkin puolivälierissä, varsinkin tuollaisen pelin jälkeen. Kyllä Kipper tänään oli meidän sankari ja hänen avullaan Suomella on mahdollisuus saada mitali näistä kisoista. Ei tämän päivän pelikään ollut niin vakuuttavaa Leijonilta, että ilman huippuvireistä maalivahtia olisi mahdollisuuksia. Mutta onneksi meillä on. Tänään se nähtiin, miksi Kiprusoff on voittanut NHL:n parhaan maalivahdin palkinnon, Vezina Trophyn.

Välierissä vastaan tulee sitten USA. Kyseessä on paljon pahempi joukkue kuin Tshekki. USA on nuori, energinen, taitava ja on koko turnauksen nopein joukkue. Suomelle tuo tulee olemaan suuri haaste, kun harva pelaaja pärjää luistelunopeudessa jenkeille. Suomen täytyykin panostaa pelin tiiveyteen ja tehokkuuteen maalipaikoissa. Ja tietenkin turvautua Kiprusoffiin. Kipperin huipputorjuntoja kaivataankin, sillä uskooko kukaan jonkun Lasse Kukkosen pysäyttävän jonkun Zach Parisen? Mutta mahdollisuuksia on aina. USA on toki selkeä ennakkosuosikki, mutta maalit lasketaan. Joskus lasketaan jopa maalin alta menneet kiekot. Mitäs joukkuetta vastaan Ville Koistinen tekikään sen maalin...

Niin juu. Loppuun vielä oma mielipiteeni. Kipperille pitää saada vähintään patsas! Tuon esityksen jälkeen mies ansaitsisi sen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti