keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Se on iso

Kristian Kudrocin sopimus Ässiin oli iso pommi. En oikeastaan odottanut enää uutisia Ässien suunnalta, mutta sitten tulikin kirjaimellisesti iso vahvistus Ässiin. Pelaaja, jollaista Ässät tarvitsikin ja vielä pitkällä sopimuksella. Muutoksena vielä aiempaan oli positiivista kuulla, että pelaaja oli oikeasti käyty tarkkailemassa Ruotsin puolella. Kudrocilla oli toki jo aiempia, hyviä näyttöjä SM-liigasta, joten sikaa ei missään tapauksessa ostettu säkissä. Joka tapauksessa eilen Kärppiä vastaan Kudroc pelasi ensimmäisen pelin patapaidassa ja luonnollisesti huomioni kiinnittyi Ässien uuteen vahvistukseen.

Ässien numeroa 78 ei toki ollut vaikeaa huomata. Kudroc on lähes kaksi metriä pitkä ja sen huomaa. Jopa Tero Määttä näytti vierellä pieneltä. Ja se on aika hyvin se. Kudrocin hyvyys perustuu paljon juuri tuohon kokoon. Isokokoisena kaverina Kudroc ulottuu hyvin ja pystyy katkomaan ja vastaanottamaan syöttöjä vähän kauempaakin. Osittain ehkä siksi Kudroc saa pidettyä kiekkoa varsin hienosti. Isokokoisen puolustajan maila siirtyessään puolelta toiselle siirtyy varmaan useita metrejä ja pienempi kiekkoilija on silloin ihmeissään. Isosta koosta oli selvää hyötyä muutenkin. Kärppien pelaajat eivät päässeet maalin eteen kovin helposti, kun kaksi metriä puolustajaa on peittämässä tien. Ja kun Kudroc tulee päälle, on moni pelaaja helisemässä.

Kristian Kudroc © Mikko Ruohola 

Kudrocista näki kyllä heti, että tuossa on pelimies. Hän osaa puolustajan tärkeimmän ominaisuuden, eli puolustamisen erittäin hyvin. Kaikesta näkyi varmuus, jota on kertynyt vuosien saatossa. Kudroc teki paljon juuri niitä oikeita asioita kentällä ja rauhoitti Ässien aiemmin hieman sekavalta näyttänyttä puolustuspeliä. Ja syötöt menivät lähes poikkeuksetta helposti oikeaan osoitteeseen paria poikkeusta lukuun ottamatta. Muita huomion arvoisia asioita on laukaus ja liike. Laukaus on todella painava ja siitä nähtiin jo väläytyksiä Kärppiä vastaan. Liike taas on isolla miehellä yllättävänkin hyvä, eikä hän kokonsa takia menetä juurikaan nopeudessa. Jos negatiivisia asioita lähdetään etsimään, niin kyllähän Kudroc toki antoi muutaman heikomman syötön, meni ajoittain liiankin innokkaaksi tukemaan hyökkäystä ja ennen kaikkea, otti yhden harvinaisen turhan jäähyn. Kiekotonta miestä ei kannata estää. Siitä harvemmin seuraa mitään hyvää. Ainakaan, kun estämisen suorittaa kaksimetrinen järkäle.

Muutama mielenkiintoinen asia Kudrociin liittyy turhan tiedon osastolta. Kudroc taitaa olla Ässien historian pisin pelaaja, joka on aika hyvin. On täällä pitkiäkin kavereita pelannut, kuten Pauli Levokari, Timo Nykopp ja Marko Toivonen, mutta Kudroc taitaa olla kaikkia sentin tai kaksi pidempi. Kudroc on myös Ässien historian toinen pelaaja, joka on varattu NHL:ään ensimmäisellä kierroksella. Tarkemmin sanottuna vuonna 1999 New York Islanders varasi slovakin numerolla 28.. Erik Rasmussen on se toinen ensimmäisen kierroksen varaus. Mutta turha tieto sikseen, keskitytään tähän päivään. Ja tämän päivän mukaan Kudroc on Ässille selkeä vahvistus ja mahdollisesti juuri se puuttuva palanen, jolla Ässät pääsee pudotuspeleihin.

Pitäkää pää ylhäällä Ässiä vastaan. Kudroc on täällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti